Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kiinnitä portti oikein

Kun uutta porttia ryhdytään asentamaan tolppien väliin, hyvä lopputulos saadaan näitä vinkkejä noudattamalla.

Aivan ensimmäiseksi on tärkeää asettaa portti paikalleen niin, että se on täysin vaaterissa. Varaa valmiiksi kiiloja, joiden avulla voit asettaa portin suoraan. Väliin pitää jättää parin senttimetrin rako, jotta portin voi avata ja sulkea ilman, että se osuu pylvääseen.

Asenna saranan tappiosa paikalleen niin, että se on poikkipuun alareunan tasalla. Silloin sarana, jonka varassa portti liikkuu, asettuu poikkipuun keskelle. Aseta sarana paikalleen ja kiinnitä ensimmäinen ruuvi kaikkien uloimpaan reikään aivan oikeaan reunaan. Ensimmäinen ruuvi ruuvataan tähän siksi, että hela ei pääse kiertymään vasemmalle ja vääntämään koko porttia vinoon.

Ruuvaa loput ruuvit paikalleen. Käytä tässäkin ruostumattomia ruuveja, jotka ovat niin pitkiä, että ne lävistävät kolmasosan vastakappaleesta.Kiinnitä seuraavaksi portin alimmainen sarana. Huomaa, että tässä paino on eri puolella. Siksi ruuvit kiinnitetään mahdollisimman vasemmalle. Muista, että saranan pituuden on oltava ainakin kolmasosa portin leveydestä, mielellään enemmänkin. Mitä pidempi sarana, sitä paremmin portti pysyy suorasa.

Nyt kiinnitetään kahva. Ensimmäiseksi on varmistettava, että sitä varten porataan oikean kokoinen reikä. Mittaa halkaisija ja poraa reikä vastaavan kokoisella terällä. Sovita kahva paikalleen mutta älä kiinnitä sitä vielä. Pane myös vastakappale paikalleen mutta älä kiinnitä sitäkään vielä.

Pane salpa paikalleen ja sitten sen vastakappale. Ruuvaa hela kiinni. Käytä mieluiten niin pitkiä ruuveja, että ne ulottuvat myös vastakkaiseen lautaan. Pane salpa paikalleen ja ruuvaa vastakkainen hela kiinni.

Vasta nyt ruuvataan toisen puolen hela kiinni ja tässäkin niin pitkillä ruuveilla, että ne kiinnittyvät myös vastapuolen lautaan.Lopuksi kiinnitetään lenkki kahdella ruuvilla. Portti on valmis. Se on samalla korkeudella aidan kanssa, ja se avautuu ja sulkeutuu vaivatta. Portti on kiinnitetty niin tukevasti, että se pysyy suorassa monta vuotta. Tässä kahva on lisäksi asennettu niin korkealle, etteivät pikkulapset ylety avaamaan sitä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 5 VINKKIÄ: Maailman lujin pihaportti

  5 VINKKIÄ: Maailman lujin pihaportti

  18/08 Uusi pihaportti saattaa painua vinoon ärsyttävän nopeasti. Lue kirvesmiehen parhaat vinkit ja rakenna portti, joka ei ala roikkua koskaan!

 • Leveän portin rakentaminen

  Leveän portin rakentaminen

  17/08 VIDEO: Kaksiosainen vanha portti kaipaa jo kipeästi uudistamista.Helat ovat jo lähes irti, portti ei pysy enää auki ja puuosat ovat mädäntyneet.

 • Perinteinen pihaportti

  Perinteinen pihaportti

  17/08 VIDEO: Puuseppä näyttää nyt, miten tehdään klassinen, z-runkoinen pihaportti. Portti kasataan niin, että metalliheloja ei tarvita lainkaan.

 • Siro portti ja tukevat tolpat

  Siro portti ja tukevat tolpat

  29/04 Tämä klassinen pihaportti näyttää kevyeltä ja tyylikkäältä. Saat siitä tukevan ja kestävän, kun rakennat sen ohjeidemme mukaan.

  Vaikeus 1/4
 • VIDEO: Oikaise ovi uudella vinotuella

  VIDEO: Oikaise ovi uudella vinotuella

  05/11 Retkottaako pihaportti tai ulkovajan omatekoinen ovi? Ongelma on helppo korjata. Video opastaa vaihe vaiheelta, kuinka suoristat portin itse.

  Vaikeus 1/4

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot