Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Sahaa kaidelaudat itse

Jos haluat erikoisen kaiteen, jonka muoto on erilainen kuin valmiina ostetun, voit sahata laudat itse tavallisella pistosahalla.


Tässä puuseppä sahaa kaidelaudat höylätystä, 7,2 cm:n levyisestä mäntylaudasta. Ensin mitataan keskikohta, 3,6 cm, ja sitten piirretään merkkiviiva koko laudan pituudelta. Näin syntyy akseli, johon sahattava kuvio peilautuu.

Kuvion voi jokainen suunnitella oman mielensä ja makunsa mukaan. Tässä piirretään kaarimainen kuvio lyijykynällä käsivaralta. Huomaa, että se tulee vain keskimerkin toiselle puolelle.

Kun kuvio miellyttää silmää, otetaan pistosaha esiin. Tässä on käytössä kapea terä, jolla on helpompi sahata. Sillä pystyy sahaamaan tiukempia kaaria.Sahaaminen kannattaa tehdä laudan alapuolelta, koska piirrosviivaa on silloin helpompi seurata.

Voit halutessasi sahata myös päällipuolelta, mutta tulos ei ole silloin yhtä tarkka. Kun toinen puoli on sahattu, hiotaan reuna hiekkapaperilla nro 120.

Valmiin kappaleen avulla piirretään nyt merkkiviivat seuraaviin lautoihin. Kaarimuoto asetetaan uuden laudan päälle niin, että ne ovat linjassa toistensa kanssa. Nyt muoto piirretään seuraavaan lautaan.

Sabluuna käännetään toisin päin ja muoto piirretään laudan toiseen reunaan. Laudan kummatkin reunat ovat nyt täysin samanlaiset. Kaarevat muodot on nyt piirretty laudan kumpaankin sivuun, ja se on valmis sahattavaksi.

Huomaa, että piirros tehdään laudan kummallekin puolelle. Kokenut tekijä pitää sahaa toisessa ja lautaa toisessa kädessä sahatessaan piirrosviivaa pitkin. Jos et ole yhtä tottunut pistosahan käyttäjä, kannattaa kiinnittää lauta höyläpenkkiin tai muuhun pöytään.Lopuksi sahanterän jäljet hiotaan hiekkapaperilla pois.

Jos kaide tehdään tavallisesta mäntylaudasta, se on kyllästettävä tai maalattava, jotta sitä voi käyttää ulkona. Samalla menetelmällä voi tietenkin sahata lautoja silloinkin, kun on tarve vaihtaa vanhan aidan tai kaiteen vaurioituneita lautoja uusiin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Mittaa kätevästi

  Mittaa kätevästi

  18/08 VIDEO: Kun kiinnitettävänä on monta aitalautaa ja kun lautojen ja ruuvien on oltava aivan vierekkäin, työ sujuu nopeimmin ja siisteimmin, kun kaikki aitalaudat mitataan samalla kerralla.

 • Aitalautojen päiden sahaaminen

  Aitalautojen päiden sahaaminen

  17/08 VIDEO: Jos aitalautojen päät sahataan suoraan, ne eivät ole pitkäikäisiä. Kosteutta pääsee silloin niiden sisään ja puu lahoaa, vaikka se olisi kyllästettyäkin.

 • Maa-ankkurin avulla vakaat aidantolpat

  Maa-ankkurin avulla vakaat aidantolpat

  17/08 VIDEO: Aidantolppien on oltava täysin suorassa ja vakaita. Tukeva asentaminen on hankalaa, jos maa on kovin irtonaista tai hiekkaista.

 • Mieletöntä: Aita, joka kestää 30 vuotta!

  Mieletöntä: Aita, joka kestää 30 vuotta!

  23/05 Oletko kyllästynyt aitoihin, jotka lahoavat parissa vuodessa? Katso, miten voit rakentaa aidan, joka kestää uskomattoman pitkään!

  Vaikeus 3/4
 • VIDEO: Pidempään kestävä aita

  VIDEO: Pidempään kestävä aita

  09/07 Useimmat aidat ja portit lahoavat alhaalta päin, mikä voitaisiin välttää. Näytämme, miten helposti voit korjata aidan pikku virheet.

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot