Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Maa-ankkurin avulla vakaat aidantolpat

Aidantolppien on oltava täysin suorassa ja vakaita. Tukeva asentaminen on hankalaa, jos maa on kovin irtonaista tai hiekkaista.

Niin sanotun maa-ankkurin avulla tolpat voi kiinnittää niin tulevasti, etteivät ne pääse liikkumaan edes kovalla tuulella. Maa-ankkuri rakennetaan neljästä laudanpätkästä, jotka ruuvataan kiinni aidantolppaan. Tässä käytetään 19 x 100 mm:n painekyllästettyä mäntylautaa, joka sahataan 40 cm:n pätkiksi.

Mitä pidempiä laudanpätkät ovat, sitä vahvempi maa-ankkuri niistä syntyy. Maahan kaivettavan kuopan on tieysti oltava vastaavan kokoinen. Tolpan on mentävä ainakin 90 cm maan sisään, ja ankkuri kiinnitetään sen alapäähän. Tolppaan ruuvataan kaksi samansuuntaista poikkilautaa 80 cm:n syvyyteen ja kaksi muuta lautaa toiseen suuntaan vain muutaman sentin päähän tolpan alareunasta.

Ruuvaa laudat 4,5 x 50 mm:n ruostumattomilla nauloilla. Jos käytät läpikyllästettyä lautaa, joka on hyväksytty käytettäväksi maassa, lauta säilyy hyvänä vuosikausia. Maa-ankkuri on valmis asennettavaksi. Pylvään ja maa-ankkurin kuopan on oltava ainakin 90 cm syvä niin, että se ulottuu routarajan alapuolelle.

Pistolapiolla alimmaisten maa-ainesten kaivaminen vaatii voimia ja kärsivällisyyttä. Kun ankkuri on paikallaan, maa-aines lapioidaan takaisin kuoppaan. Välillä kannattaa tarkistaa, että tolppa on pystysuorassa. On tärkeää myös tampata maata täytettäessä kuoppaa. Sitä varten on valmistettu tamppaaja kiinnittämällä paksuun lankkuun pyöreästä puupalikasta tehty kahva. Nyt tolppa pysyy paikallaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Mittaa kätevästi

  Mittaa kätevästi

  18/08 VIDEO: Kun kiinnitettävänä on monta aitalautaa ja kun lautojen ja ruuvien on oltava aivan vierekkäin, työ sujuu nopeimmin ja siisteimmin, kun kaikki aitalaudat mitataan samalla kerralla.

 • Aitalautojen päiden sahaaminen

  Aitalautojen päiden sahaaminen

  17/08 VIDEO: Jos aitalautojen päät sahataan suoraan, ne eivät ole pitkäikäisiä. Kosteutta pääsee silloin niiden sisään ja puu lahoaa, vaikka se olisi kyllästettyäkin.

 • Sahaa kaidelaudat itse

  Sahaa kaidelaudat itse

  21/07 VIDEO: Jos haluat erikoisen kaiteen, jonka muoto on erilainen kuin valmiina ostetun, voit sahata laudat itse tavallisella pistosahalla.

 • Mieletöntä: Aita, joka kestää 30 vuotta!

  Mieletöntä: Aita, joka kestää 30 vuotta!

  23/05 Oletko kyllästynyt aitoihin, jotka lahoavat parissa vuodessa? Katso, miten voit rakentaa aidan, joka kestää uskomattoman pitkään!

  Vaikeus 3/4
 • VIDEO: Pidempään kestävä aita

  VIDEO: Pidempään kestävä aita

  09/07 Useimmat aidat ja portit lahoavat alhaalta päin, mikä voitaisiin välttää. Näytämme, miten helposti voit korjata aidan pikku virheet.

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot