Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Pika-aita H-tolppien väliin

Kaikkein helpommin aita syntyy H-tolpilla. Nämä tolpat ovat 97 x 97 mm:n kyllästettyä mäntyä.

Tässä käytetään kyllästettyä 32 x 150 mm:n paneelia joka sopii sellaisenaan H-tolppien uraan.nsimmäinen lauta pannaan paikalleen ja tarkistetaan, että se on vaaterissa. Sitten lauta kiinnitetään kummaltakin puolelta yhdellä ruuvilla.

Sitten vain seuraava lauta, ja seuraava ja niin edelleen. Työ edetessä tarkistetaan joka toisen laudan kohdalla, että se on vaaterissa. Lauta lyödään napakasti kiinni edelliseen. Kun viimeinen lauta on paikallaan, siihen merkitään suora kulma, ja ylimmän laudan korkeus merkitään tolppaan. Merkki tehdään kummallekin puolelle.

Nyt ylin lauta otetaan vielä pois. Aidan päälle tulee nimittäin vielä viistottu päällilauta, ja siksi on mitattava uran syvyys. Tässä se on 3 cm. Tolppiin merkitystä korkeudesta mitataan siis vielä 3 cm ylöspäin ja merkkiviiva piirretään kumpaankin tolppaan. Nyt tolpat sahataan. Tolpat sahataan pistosahalla, mutta ensin on tarkistettava, että terä on riittävän pitkä. Kun se on tarkistettu, aloitetaan sahaaminen. Sahaamisessa on on oltava tarkkana. Terän on kuljettava koko matkalla piirrosviivaa pitkin.

Päällilauta kiinnitetään palkkien päälle, joten nyt otetaan mitta tolpan ulkoreunasta toisen tolpan ulkoreunaan. Mittaan lisätään 4 cm, koska päällilaudan pitää ulottua 2 cm niiden ulkopuolelle. Kun päällilauta on sahattu, voidaan ylin lauta panna takaisin paikalleen ja sitten vielä päällilauta.

Päällilaudan ura sopii täsmälleen päällimmäisen laudan päälle, ja samalla se lepää tolppien päällä. Tarkista veilä, että se ulottuu 2 cm tolppien reunojen ulkopuolelle ja kiinnitä se kahdella ruostumattomalla 4,5 x 60 mm:n ruuvilla. Yksi ruuvi tulee päällilaudan päältä tolppaan ja toinen toiselle puolelle.

Tolppakuoppien kaivaminen ja tolppien kiinnittäminen vie tietysti jonkin verran aikaa, mutta kun se on tehty, aidan pystyttäminen sujuu 20 minuutissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Aita raudoitusverkosta

  Aita raudoitusverkosta

  18/08 VIDEO: Takapihalla on hiukan sekaista, joten puutarhatyökalujen peitoksi pystytetään pieni aita, jonka eteen voi istuttaa köynnöskasveja.

 • Aidan ruiskumaalaus

  Aidan ruiskumaalaus

  18/08 VIDEO: Aidan suojakäsittely siveltimellä on aivan liian hidasta. Se kannattaa sen sijaan ruiskumaalata.

 • Uusi aita leveistä ja kapeista laudoista

  Uusi aita leveistä ja kapeista laudoista

  18/08 VIDEO: Tässä oli ennen aita ja portti, mutta ne olivat ajan mittaan lahonneet niin, että ne on uusittava kokonaan. Tolpat ovat yhä käyttökelpoisia, koska ne on tehty kyllästetystä männystä.

 • Tuulensuoja-aita

  Tuulensuoja-aita

  17/08 VIDEO: Nyt puuseppä näyttää, miten rakennetaan neliömäinen tuulensuoja-aita. Tässä on kiinnitetty 20 x 125 mm:n kyllästämätöntä lautaa vinosti kehyksen sisään.

 • Sadehattu

  Sadehattu

  17/08 VIDEO: Jotta sadevesi ei lahottaisi tolppia ennen aikojaan, on kosteus pidettävä niistä loitolla. Siksi tolppien päät on aina suojattava.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot