Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Aita

sivu 1 yhteensä 8 sivusta
 • Siirrettävä suojaseinä terassille

  Siirrettävä suojaseinä terassille

  28/08 Nauti auringosta tämän pyörillä liikkyvan suojaseinän takana. Voit rakentaa sen helposti, nopeasti ja edullisesti yhdessä viikonlopussa.

  Vaikeus 2/4
 • Rakenna raudanluja vinoaita

  Rakenna raudanluja vinoaita

  03/05 Vinolaudoitettu aita kestää melkein mitä tahansa. Sen rakentaminen vaatii myös tavallista vähemmän tolppia ja kaivamista. Näytämme, miten se tehdään.

  Vaikeus 3/4
 • 12 erilaista aitaa - mikä sinulle sopii?

  12 erilaista aitaa - mikä sinulle sopii?

  03/05 Aidan valinnassa on kyse muustakin kuin ulkonäöstä. Erilaiset aidat toimivat eri tavoin, ja niillä on erilainen tarkoitus. Luomme katsauksen erilaisiin aitoihin.

 • Rakenna fiksu suoja halkopinosta

  Rakenna fiksu suoja halkopinosta

  04/04 Halkopino voi olla paljon muutakin kuin kasa polttopuita. Tässä jutussa rakennetaan suoja-aita, joka pitää tuulen loitolla ja polttopuut kuivina. Nerokasta!

  Vaikeus 1/4
 • Tuulensuoja pajuristikosta

  Tuulensuoja pajuristikosta

  18/08 VIDEO: Jos puutarhassasi on paikka, jonka haluaisit rajata kauniilla ja kevyellä aidalla, on pajuaita oikein hyvä vaihtoehto.

 • 5 VINKKIÄ: Maailman lujin pihaportti

  5 VINKKIÄ: Maailman lujin pihaportti

  18/08 Uusi pihaportti saattaa painua vinoon ärsyttävän nopeasti. Lue kirvesmiehen parhaat vinkit ja rakenna portti, joka ei ala roikkua koskaan!

 • Mittaa kätevästi

  Mittaa kätevästi

  18/08 VIDEO: Kun kiinnitettävänä on monta aitalautaa ja kun lautojen ja ruuvien on oltava aivan vierekkäin, työ sujuu nopeimmin ja siisteimmin, kun kaikki aitalaudat mitataan samalla kerralla.

 • Kiinnitä portti oikein

  Kiinnitä portti oikein

  18/08 VIDEO: Kun uutta porttia ryhdytään asentamaan tolppien väliin, hyvä lopputulos saadaan näitä vinkkejä noudattamalla.

 • Aita raudoitusverkosta

  Aita raudoitusverkosta

  18/08 VIDEO: Takapihalla on hiukan sekaista, joten puutarhatyökalujen peitoksi pystytetään pieni aita, jonka eteen voi istuttaa köynnöskasveja.

 • Pika-aita H-tolppien väliin

  Pika-aita H-tolppien väliin

  18/08 VIDEO: Kaikkein helpommin aita syntyy H-tolpilla. Nämä tolpat ovat 97 x 97 mm:n kyllästettyä mäntyä.

sivu 1 yhteensä 8 sivusta


Aita tyylin mukaan

Katso vaihe vaiheelta, kuinka aita rakennetaan. Onpa suunnitelmissasi puutarha-aita, lauta-aita, säleaita tai riukuaita tontin laidalle, saat täältä perusteelliset ohjeet. Tutustu sekä helppoihin tapoihin hyödyntää valmiita aitaelementtejä että enemmän taitoa vaativiin vaihtoehtoihin, kuten punottuun pajuaitaan. Lue lisää eri aitamateriaaleista, esimerkiksi painekyllästetyistä aitalaudoista ja -tolpista sekä siitä, minkälaisilla työkaluilla ja tarvikkeilla aita on parasta rakentaa.


Aitaa koskevat määräykset

Ole tarkkana korkeuden suhteen. Aita ja puurakennelmat ovat osa rakennettua ympäristöä, ja niiden korkeutta saatetaan säännellä. Tarkista kotikuntasi rakennusmääräykset ja mahdolliset kaavamääräykset, ennen kuin alat rakentaa, jotta aita varmasti täyttää kaikki vaatimukset, etkä joudu purkamaan sitä.


Rakenna tuulensuoja-aita itse

Jos jokin puutarhan kohta kaipaa tuulensuojaa joko kasvuston suojaksi tai oleskelumukavuuden parantamiseksi, rakenna tuulensuoja-aita. Kauniin vehreän seinämän ja tunnelmallisen vihertilan saat kehikosta ja sitä pitkin kiipeävistä köynnöskasveista. Tuulensuoja-aidan voi myös vuorata laudoituksella. Valitsetpa minkä vaihtoehdon vain, löydät työohjeet täältä.


Mistä materiaaleista aita kannattaa tehdä

Olipa aita minkätyyppinen tahansa, erilaisia rakennusmateriaaleja on runsaasti. Mitä asioita valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Aitamateriaalien hinnoissa, laadussa ja kestävyydessä on suuria eroja. Jos aita rakennetaan laudoista, tarjolla on männyn ja kuusen kaltaisia edullisia vaihtoehtoja. Jos haluat käyttää kalliimpia materiaaleja, valitse vaikkapa akaasia, tiikki tai seetri.


Tolppien kiinnitys

Jos aita rakennetaan tuuliseen kohtaan, sen pitää kestää myös sään tuomaa rasitusta ja kovaakin tuulta. Tästä syystä tolpat kannattaa juntata kunnolla maahan. Tolpanreiät on syytä kaivaa aina roudattomaan kerrokseen saakka (ainakin 90 sentin syvyyteen). Aukon pohjalle ajetaan kerros soraa ja valetaan tolpan tueksi kaksiosainen ankkuri. Näin tuettu aita kestää kovatkin myrskyt eikä kaadu muutoin kuin silloin, jos tolpat katkeavat. Lue artikkeleista, miten tukeva aita rakennetaan, ja miten pitkät aitatolpat juntataan maahan.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot