Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Näin käytät pistosahaa

Pistosahan toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen: pidä kiinni laitteen rungosta, joka on joko sauva- tai silmukkamallinen, tähtää merkkiviivaa pitkin ja anna pystysuuntaan liikkuvan terän sahata kappale. Jos laitteessa on laservalo, merkkiviivaa on helpompi seurata.


VAIHDA TERÄ: Uusien pistosahojen terän voi vaihtaa ilman työkaluja. Terä vapautetaan painikkeesta, jolloin sen voi irrottaa. Painiketta käytetään myös terän kiinnittämiseen.
SAHAA PITKÄ SUORA VIILTO: Aseta tavallinen puulle sopiva terä ja koeta sahata vapaasti viivaa pitkin. Katso, onko sahausjälki pystysuora – jos ei, säädä jalkalevyn asentoa.
KOKEILE HEILURITOIMINTOA: Koeta sahata erilaisilla heiluriasetuksilla. Jos heiluriliike on iso, saha sahaa nopeammin, mutta viimeistely kärsii: puu rispaantuu enemmän.KATSO MYÖS: Pistosahan käyttäjän 3 tavallista virhettä!

PISTOSAHAN HUIPPUOMINAISUUS: KAAREVAT VIILLOT

Pistosaha on omiaan ympyröitä ja kaaria sahattaessa. Tälle on käyttöä esimerkiksi sahattaessa kuvioita aitaan tai kaiteeseen. Kapealla sahanterällä voi työstää todella teräviä kaarteita. Kapeat, hienohampaiset terät on nimittäin tarkoitettu hyvin voimakkaiden kaarteiden tekoon.

Jos haluat sahata ympyröitä tai pitkää suoraa linjaa, pistosaha työskentelee tarkimmin, jos tuet sitä esimerkiksi pyöröohjainta tai ohjainkiskoa vasten.


KAAREVA VIILTO – TOIMI NÄIN!

KAARRA ALAPUOLELTA:

Kaarteiden teko alapuolelta vaatii harjoittelua.
KAARRA YLÄPUOLELTA:
Sopivalla terällä on helppo sahata yläpuolelta.
PIENET KAARTEET:
Kapealla terällä voi tehdä pienikokoisia kaarteita.KATSO MYÖS: OPAS: Pistosaha tutuksi 5 minuutissa.

SAHAA SUORAAN OHJAINKISKOA PITKIN


1. Jotta voidaan sahata ohjainkiskoa pitkin, on ensin mitattava terän ja jalkalevyn reunan välinen etäisyys. Tämä mitta siirretään levyyn tai lautaan, jota aiotaan sahata.2. Levyyn on merkitty viiva, jota pitkin halutaan sahata. Ohjainkisko asetetaan nyt etäisyydelle, joka vastaa pistosahasta mitattua etäisyyttä.3. Kiinnitä ohjainkisko puristimilla ja sijoita puristimet niin, että ne eivät ole sahauksen tiellä. Pidä sahan jalkalevyä kiskoa vasten ja ala sahata. Nyt voit sahata koko linjan kiskoa vasten.


KOKEILE YMPYRÄÄ
VAPAALLA KÄDELLÄ:
Poraa levyyn reikä piirtämäsi ympyrän sisälle. Aloita sahaaminen poistettavaksi tarkoitetun puupinnan puolelta. Sahaa koko ympyrä viivan ulkopuolelta.
PYÖRÖOHJAIMEN AVULLA:
Etenemistapa on sama kuin vapaalla kädellä sahattaessa. Pyöröohjaimen avulla voit merkitä ympyrän keskipisteen ja asettaa kärjen siihen, ennen kuin sahaat.KATSO MYÖS: TESTI: Markkinoiden parhaat pistosahat

KOKEILE NELIÖN SAHAAMISTA
1. Poraa reikä sahattavan alueen sisälle, parin senttimetrin päähän merkkiviivasta. Reiän tulee olla niin iso, että sahanterä menee vaivatta sen läpi.
2. Sahaa pehmeä kaarre viivaa kohti ja seuraa viivaa kulmaa kohti. Sahaa kulmaan, pysäytä saha, ja vedä sitä 5 cm taaksepäin, ennen kuin jatkat sahaamista kaartaen kulman ohi.
3. Toista koko ympyrän sahaus ja poista sahaamasi puupala, jos se ei ole jo pudonnut. Tämän jälkeen riittää, että siistit sahaamasi kulmat.
4. Sahaa syvälle kaikkiin kulmiin, jotta kulmista tulee terävät ja aukosta neliskulmainen. Samalla tavalla voit sahata esim. altaalle aukon uuteen, kalliiseen keittiönpöytälevyyn.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • VISA: Tunnista 5 terää

  VISA: Tunnista 5 terää

  09/09 Oikealla terällä pistosaha pystyy melkein MIHIN TAHANSA. Tunnistatko, mikä terä on tarkoitettu metallin ja mikä kaasubetonin sahaamiseen?

 • Käytätkö oikeaa terää?

  Käytätkö oikeaa terää?

  07/09 Pistosahan perusterä sahaa kaikkia materiaaleja, mutta ei välttämättä kovin hyvin. Erikoisterä on usein nopeampi ja tekee parempaa jälkeä.

 • Valitse oikea terä pistosahaan

  Valitse oikea terä pistosahaan

  25/04 Pistosaha sopii moniin töihin, kunhan siinä on oikeanlainen terä. Katso tästä kätevästä yhteenvedosta, millainen terä eri töihin kannattaa valita.

 • Ammattilaisen pistosaha

  Ammattilaisen pistosaha

  14/04 Stanleyn uutta, tehokasta ja tasapainoista akkupistosahaa on helppo hallita. Pari pikku puutetta verotti hiukan pisteitä muuten mainiolta laitteelta.

 • Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

  Pistosaha tutuksi 5 minuutissa

  04/03 Tiedätkö, mihin sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi pistosahaa? Pikaoppaassamme kerromme eri pistosahatyypeistä sekä niiden toiminnoista ja tehtävistä.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot