Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Pihatiiliopas

Pihatiilet ovat tehneet paluun pihoille kymmenen viime vuoden aikana. Tiilien väri- ja kokokirjo sopii moneen pihaan ja tyyliin. Eri värejä yhdistelemällä pinnasta saa elävän.


Pihatiilet muistuttavat ominaisuuksiltaan melko paljon edullisia betonikivilaatuja. Tiilen etuja ovat kaunis pinta ja isot värivaihtelut. Pihatiilet myös vanhenevat kauniisti. Kuvat: Lasse Hansen, Kristian Septimius Krogh, Lars Dalsgaard, Sten-design m.fl.

Pihatiilet: ominaisuudet

Pihatiilet muistuttavat tavallisia tiiliä, mutta kestävät paremmin kulutusta eivätkä halkeile yhtä helposti. Ne kestävät myös paremmin pakkasta ja maakosketusta.

Pihatiilet: tavallisimmat käyttötavat

Pihatiiltä tai pihaklinkkeriä, kuten sitä joskus kutsutaan, käytetään moniin erilaisiin kiveyksiin. Ne luovat siistin ja tyylikkään vaikutelman. Tiilistä saa tasaisen ja tiiviin pinnan, joten se on kuin tehty poluille ja terasseille. Vahvimmat kivet kestävät myös auton painon.

Pihatiilet: asennus

Tiilet ladotaan lujalle ja tasoitetulle alustalle. Ne vaativat saman käsittelyn kuin laatat ja betonikivet. Pihatiilet ovat yleensä tavallisen tiilen kokoisia, joten niitä on helppo käsitellä. Tiiliä on saatavilla monenkokoisina, joten niistä voi latoa erilaisia kuvioita.

Pihatiilet: kestävyys

Tiili kestää pitkään ja sen ulkonäkö vain paranee ajan myötä. Tiiliä kannattaa käyttää paikoissa, jossa ne kostuvat mahdollisimman vähän. Kosteus ei ole ongelma routimisen vuoksi, sillä tiilet eivät yleensä halkeile pakkasessa, mutta liian kosteat tiilet antavat kasvualustan sammaleelle ja levälle, mikä luo epäsiistin vaikutelman.

Pihatiilet: hoito ja huolto

Oikein ladotut tiilet kestävät vuosikausia, eikä suuria huoltotoimia tarvita, kunhan muistetaan kitkeä rikkaruohot kivien välistä. Älä käytä painepesuria.

OPAS: Tutustu suureen kivi- ja laattaoppaaseemme

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • OPAS: Valitse sopivat luonnonkivet

  OPAS: Valitse sopivat luonnonkivet

  02/08 Luonnonkivet ovat täydellinen valinta tyylikkään polun tai pihaliittymän rakennusmateriaaliksi. Näytämme, miten niiden kanssa työskennellään.

 • OPAS: Kaikki pihakivistä

  OPAS: Kaikki pihakivistä

  19/07 Pihakivet ja -laatat ovat käteviä esimerkiksi teiden, käytävien ja pihaliittymien katteina. Esittelemme tärkeimmät kiveysmateriaalit ja niiden käyttötavat.

 • OPAS: Kaikki luonnonkivistä

  29/06 Luonnonkiveys tehdään tavallsisista, käsittelemättömistä kivistä. Lue täältä, miten luonnonkiveys asennetaan ja millainen se on käytössä.

 • OPAS: Kaikki graniittikivistä

  OPAS: Kaikki graniittikivistä

  27/06 Graniittikivet ovat mainio pinnoite, ja niitä voi yhdistää myös betonilaatoitukseen. Lue mainio artikkelimme graniittikivien ominaisuuksista ja asennuksesta.

 • OPAS: Kaikki luonnonkivilaatoista

  27/06 Luonnonkivilaatoista syntyy sekä koristeellinen mosaiikkipinta että hyvännäköisiä askelmia. Lue täältä kaikki luonnonkivilaatoituksesta.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot