Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Peiliovesta lasioveksi

Nyt on tarkoitus muuttaa vanha peiliovi lasioveksi. Täyte poistetaan ja korvataan 4 mm:n paksuisella lasilla. Täytteet on kiinnitetty ovilautojen väliin, mutta tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, miten pitkälle ne ulottuvat.

Se saadaan selville työntämällä katkoteräveitsi täytelevyn ja kehyksen väliin. Nyt puuseppä tekee merkin siihen kohtaan, jossa veitsi osuu laudan sisällä esteeseen. Täytelevy menee 12 mm puukehyksen sisään. Jotta täytelevy saadaan irrotetuksi, on kehyksen reunasta joka puolelta poistettava 12 mm:n siivu.

Nyt merkitään vatupassin avulla tarkasti 12 mm:n matka kaikille sivuille. Kun tämä soiro poistetaan, täytelevy voidaan irrottaa ja vaihtaa lasiin. Puuseppä poistaa nyt 12 mm puuta yläjyrsimellä, uraterällä. Uraterän koolla ei tässä ole merkitystä. Yläjyrsimen tukena on hyvä käyttää vatupassia, joka kiinnitetään puristimella paikalleen.

Jotta terä jyrsisi sopivan syvältä, painetaan jyrsintä niin, että terän kärki juuri ja juuri koskettaa täytetevyä, ja stoppari asetetaan tälle syvyydelle. Jyrsittäessä on muistettava käyttää suojalaseja ja kuulosuojaimia. Pidä jyrsimestä tiukasti kiinni ja liikuta sitä tasaisesti ja rauhallisesti. Tee vielä toinen kierros, niin saat varmasti tasaisen jäljen.

Kun yksi sivu on valmis, siirrä vatupassi uuteen paikkaan ja jatka työtä, kunnes kaikki neljä sivua on jyrsitty. Nyt täytelevy on helppo nostaa pois paikaltaan. Kun pöly ja jyrsintäjäte on harjattu pois, on aika tarkistaa, onko jälki tasainen. Jos näin on, voi loput siistiä esimerkiksi katkoterävetsellä. Ennen lasin asettamista paikalleen, sahataan valmiiksi kiinnityslistat. Pituus mitataan kulmasta kulmaan.

Tässä on valittu 12 x 12 mm:n mäntylista, jonka päät sahataan 45 asteen jiiriin. Kun ensimmäinen lista on valmiina paikallaan, mitataan seuraava, sahataan ja asetetaan paikalleen. Ja niin edelleen. Tällä tavoin varmistutaan, että jokainen jiirikulma sopii varmasti yhteen edellisen kanssa. Kun kaikki neljä listaa on sahattu ja todettu sopiviksi, ne otetaan pois.Kehyksen sisään asetetaan kumitiiviste, jonka päälle lasi lasketaan. Tämä 9 mm:n levyinen, ikkunatiiviste asetetaan aivan kehyksen reunaan.

Mittaa tarvittava pituus ja katkaise tiiviste aavistuksen pidemmäksi. Kulmakohdat leikataan nimittäin jiiriin, ja helpointa on leikata kaksi kerrallaan. Nyt lasi, joka tässä taapuksessa on 4 mm:n paksuista, voidaan laskea paikalleen. Muista aina käyttää lasin käsittelyssä käsineitä, sillä reunat saattavat olla todella terävät.

Ennen listojen kiinnittämistä niihinkin liimataan kumitiiviste. Se asetetaan ovea kohti tulevaan reunaan. Näin listan ja lasin väliin ei jää tyhjää, koska koloon menisi helposti likaa ja ovea pestessä myös vettä. Listat voidaan nyt asettaa paikalleen ja kiinnittää. Ne kiinnittetään vasaralla ja 1,2 x 35 mm:n dyckert-nauloilla. Pane lasin päälle paperi, jotta siihen ei hankaudu jälkiä vasarasta.

Listat voi kiinnittää myös vastaavan kokoisilla dyckert-nauloilla ja naulapyssyllä, jolloin työ sujuu hiukan nopeammin. Nyt ensimmäinen lasi on valmiina, ja kaksi muuta käsitellään tietysti samalla tavalla. Lopputuloksena on kaunis ovi, joka antaa lisää valoa asuntoon.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lasiset pariovet

  Lasiset pariovet

  25/03 Tee itse ja säästä noin 800 €. Sahaa kahden huoneen väliin aukko ja asenna lasiovet, niin saat molemmista huoneista huomattavasti valoisammat. Näin se tehdään.

  Vaikeus 3/4
 • Asenna ovisilmä

  Asenna ovisilmä

  23/08 VIDEO: Ennen ovissa oli yleisesti ovisimä, josta saattoi kurkistaa, kuka ovikelloa oli soittanut. Nykyään oviin ei enää tehtaalla asenneta ovisimää, joten jos sellaisen haluaa, se on asennettava jälkeenpäin.

 • Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  23/08 VIDEO: Kun tilaat uuden oven tai ikkunan, on mitat otettava tarkasti ja käytettävä samanlaisia merkintöjä tavarantoimittajan kanssa. Muuten voi käydä niin, ettei ovi tai ikkuna olekaan oikean kokoinen. Jos olet antanut ...

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot