Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

Kun tilaat uuden oven tai ikkunan, on mitat otettava tarkasti ja käytettävä samanlaisia merkintöjä tavarantoimittajan kanssa. Muuten voi käydä niin, ettei ovi tai ikkuna olekaan oikean kokoinen. Jos olet antanut virheelliset mitat, tavarantoimittajan ei tarvitse korvata väärän kokoista tuotetta.

Jos olet antanut virheelliset mitat, tavarantoimittajan ei tarvitse korvata väärän kokoista tuotetta. Tässä ammattilainen näyttää, miten mitat otetaan oikein. Jos tarvitset uuden ulko-oven, kuten tässä, on ensin otettava niin sanottu aukkomitta. Aukkomitta tarkoittaa leveyttä seinästä seinään ja korkeutta lattiasta aukon yläreunaan.

Tässä leveys on 135 cm. On aina tarkistettava, että leveys on sama ylhäällä ja alhaalla. Seinäthän voivat olla vinoja, etenkin vanhoissa taloissa. Tässä tapauksessa leveys on kuitenkin sama selä ylä- että alareunassa. Mittaa sitten korkeus. Tässä se on toisessa reunassa 186,5. Tarkista mitta myös toiselta puolelta. Nyt se onkin 185,5 cm eli eroa on yksi senttimetri.

Jos mittaa ei olisi otettu kummastakin reunasta, olisivat seuraukset saattaneet olla harmillisia. Jos kyseessä on ikkunan aukkomitta, se ulottuu tavallisesti 2-2,5 cm tiivisteen ulkopuolelle. Ikkunanvalmistajat puhuvat karmin ulkomitasta, joka tarkoittaa ikkunan todellista kokoa ulkoreunasta ulkoreunaan. Jos vanha ikkuna on jo irrotettu, käytä tätä mittaa. Silloin tiivistettä ei tarvitse ottaa huomioon.

Mittaaminen voi olla vaikeaa, jos nivelmittaa ei pysty levittämään koko ikkunan matkalle. Silloin otetaan kaksi mittaa. Helpommin mittaaminen sujuu erityisellä talmeter-rullamitalla, jolloin ikkunan voi mitata kerralla. Karmimitta on aina 2-3 cm pienempi kuin aukkomitta, koska tiivisteelle tarvitaan tilaa. Jos taas haluat vaihtaa lämpölasin, tarvitaan niin sanottu ruutumitta.

Se on ikkunanpuitteiden välinen mitta, jossa on mukana myös lasilista. Mitasta vähennetään kumpaakin reunaa varten 0, cm eli yhteensä 1 cm. Vähennys tehdään siksi, että lasiruutua ei pingoteta puitteiden väliin. Leveysmitta otetaan tietysti samalla tavalla, ja näin saat tilatuksi lasiruudun, joka on varmasti oikean kokoinen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna ovisilmä

  Asenna ovisilmä

  23/08 VIDEO: Ennen ovissa oli yleisesti ovisimä, josta saattoi kurkistaa, kuka ovikelloa oli soittanut. Nykyään oviin ei enää tehtaalla asenneta ovisimää, joten jos sellaisen haluaa, se on asennettava jälkeenpäin.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  23/08 VIDEO: Varkaat tarkistavat aina ensimmäiseksi, pääsevätkö he saaliin kanssa ovesta ulos. Tästä ovesta se onnistuu helposti, sillä siinä on vain tavallinen kääntökahva.

 • Asenna oveen varmuussalpa

  Asenna oveen varmuussalpa

  23/08 VIDEO: Avoimet kellarin ikkunat saattavat houkutella murtovarkaita. Kun asennat ikkunaan varmuussalvan, voit pitää ikkunaa auki, eivätkä varkaat silti pääse sisään.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot