Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakenna listat oven ympärille

Äsken asennettuun oveen tarvitaan vielä listat. Tässä on sellainen ongelma, että karmi on ohuempi kuin seinä. Siksi on tehtävä ensin reunalistoja varten täytelistat.

Lisälistat tehdään tässä mdf-listasta, jonka leveys valitaan sen mukaan, että lista on lopulta seinän tasalla. Tässä tapauksessa tarvitaan 36 mm:n listaa. Kannattaa mitata karmin ulkomitta useaan kertaan, tällä varmistetaan, että etäisyys on sama joka kohdassa. Ensimmäinen lista kiinnitetään yläreunaan. Ei haittaa, vaikka yläpuolelle jäisi pieni rako, sillä se peittyy myöhemmin reunalistan alle.

Lista liimataan ja naulataan paikalleen niin, että se on kohdakkain karmin ulkoreunojen kanssa. Tässä käytetään paineilmanaulainta mutta yhtä hyvin dyckert-naulat voi lyödä kiinni pienllä vasaralla. Kun apulistat ovat paikallaan, otetaan mitat reunalistoja varten.

On tärkeä merkitä listojen sijainti ennen kuin ne sahataan oikeaan mittaansa. Jotta lopputulos olisi hyvän näköinen, reunalistat eivät saa peittää täytelistoja. Tässä on päätetty, että täytelistoista saa jäädä 5 mm näkyviin. Niin lopputulos on siistin näköinen. Nyt mitataan, kuinka pitkiä reunalistoista sahataan. Sitten ensimmäinen sahataan 45 astetta jiiriin.

Lista kiinnitetään paikalleen niin, että se on 5 mm:n päässä täytelistan ulkoreunasta. Reunalista tarvitsee kiinnittää vain kolmesta kohdasta. Ylälista mitataan niin, että se on molemmista päistä 5 mm leveämpi kuin pystysuorien täytelistojen väli. Jos lista sahataan katkaisusirkkelillä, lopputulos on sileä ja kaunis.

Samalla tavalla sahataan ylälista. Sovittamalla listoja yhteen saat vielä käyttöön hiukan säätövaraa, ja saat liitoksesta mahdollisimman tiiviin. Listoihin ja niiden päihin sivellään hiukan liimaa. Sitten ne asetetaan paikalleen ja kiinnitetään pienillä dyckert-nauloilla. Liitosten päihin on levitettävä vähän liimaa ennen kuin listat painetaan yhteen. Lyö naulat kokonaan listan sisään.

Huomaa, että yksi naula lyödään molempien listojen läpi. Siten jiirikulmasta tulee täysin tiivis. Nyt reunalistat ovat paikallaan. Jos et halua, että ruskea apulistan jää näkyviin, maalaa se kertaalleen valkoisella maalilla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna ovisilmä

  Asenna ovisilmä

  23/08 VIDEO: Ennen ovissa oli yleisesti ovisimä, josta saattoi kurkistaa, kuka ovikelloa oli soittanut. Nykyään oviin ei enää tehtaalla asenneta ovisimää, joten jos sellaisen haluaa, se on asennettava jälkeenpäin.

 • Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  23/08 VIDEO: Kun tilaat uuden oven tai ikkunan, on mitat otettava tarkasti ja käytettävä samanlaisia merkintöjä tavarantoimittajan kanssa. Muuten voi käydä niin, ettei ovi tai ikkuna olekaan oikean kokoinen. Jos olet antanut ...

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  23/08 VIDEO: Varkaat tarkistavat aina ensimmäiseksi, pääsevätkö he saaliin kanssa ovesta ulos. Tästä ovesta se onnistuu helposti, sillä siinä on vain tavallinen kääntökahva.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot