Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Koodilla toimiva lukko terassin oveen

Varkaat tarkistavat aina ensimmäiseksi, pääsevätkö he saaliin kanssa ovesta ulos. Tästä ovesta se onnistuu helposti, sillä siinä on vain tavallinen kääntökahva.

Siksi kahva vaihdetaan lukolliseen erikoiskahvaan, jonka voi avata vain koodin avulla. Ensimmäiseksi irrotetaan vanha kahva. Pitää vain irrottaa kaksi ruuvia ja vetää kahva pois paikaltaan. Uusi kahva tilalle, ja sitten tarkistetaan, onko kahvan sisätappi sopivan mittainen. Se ei ole aivan sopiva.

Tappi on sentin liian pitkä, joten sitä on lyhennettävä ennen kuin kahva voidaan asentaa. Tappiin merkitään, miltä kohdalta se on katkaistava. Kiinnitä tappi tukevasti ja sahaa ylimääräinen pala rautasahalla.

Nyt tapin pituus on sopiva, mutta kahvaa ei saa työnnetyksi aivan pohjaan saakka, koska tapin juuressa on kaulus. Siksi ovessa olevaa aukkoa on suurennettava hiukan, ja nyt kahva sopii hyvin paikalleen.

Aluksi kahva kiinnitetään tavallisilla ruuveilla, jotka voi vielä ruuvata irti. Ennen lopullista asennusta on nimittäin kokeiltava, että lukko ja kahva ovat täysin paikallaan ja että oven voi avata ja sulkea ongelmitta.

Kaikki näyttää toimivan hyvin, joten ruuvit irrotetaan. Nyt kahva kiinnitetään lopullisesti yksisuuntaisilla ruuveilla. Näiden ruuvien erikoiskierteen ansiosta ruuvin voi vain kiertää kiinni - ei lainkaan avata.

Mahdolliset varkaat eivät siis pysty ruuvaamaan kahvaa irti, eikä elektronista lukitusta pysty avaamaan tietämättä oikeaa koodia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna ovisilmä

  Asenna ovisilmä

  23/08 VIDEO: Ennen ovissa oli yleisesti ovisimä, josta saattoi kurkistaa, kuka ovikelloa oli soittanut. Nykyään oviin ei enää tehtaalla asenneta ovisimää, joten jos sellaisen haluaa, se on asennettava jälkeenpäin.

 • Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  23/08 VIDEO: Kun tilaat uuden oven tai ikkunan, on mitat otettava tarkasti ja käytettävä samanlaisia merkintöjä tavarantoimittajan kanssa. Muuten voi käydä niin, ettei ovi tai ikkuna olekaan oikean kokoinen. Jos olet antanut ...

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Asenna oveen varmuussalpa

  Asenna oveen varmuussalpa

  23/08 VIDEO: Avoimet kellarin ikkunat saattavat houkutella murtovarkaita. Kun asennat ikkunaan varmuussalvan, voit pitää ikkunaa auki, eivätkä varkaat silti pääse sisään.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot