Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Peiliovien maalaaminen

Sileät ovet voi helposti maalata telalla. Peiliovet on sen sijaan maalattava eri tavalla. Maalari näyttää nyt, miten se tehdään.

Tässä ruudullisessa ovessa on monenlaisia reunuksia. Ne ovat jääneet maalarinteipistä, jolla värit on erotettu toisistaan. Kaikki reunukset on hiottava kokonaan pois niin, että päästään maalaamaan sileälle pinnalle.

Jotta päästäisiin hiomaan pohjaan asti, käytetään epäkeskohiomakonetta ja aluksi hiomapaperia, jonka karkeus on 80, ja hiomakoneen jäljet siistitään hiomapaperilla, jonka karkeus on 220. Ovenkahvat ja avaimenreiän helat on poistettava.

Näin niiden päälle ei tule maalia, ja kun uusi maali tulee helojen alle, reunasta tulee tasainen. Kun kaikki isot pinnat on hiottu epäkeskohiomakoneella, maalari ottaa kärkihiomakoneen, jolla pääsee peilin nurkkiin.

Hiomakonetta käytettäessä on oltava tarkkana, ettei hio peilioven kulmia pyöreiksi. Ahtaimmissa nurkissa käytetään taitettua hiomapaperia. Jos käytössä ei ole hiomakonetta, oven voi totta kai hioa myös käsin.

Hiomisen jälkeen ovi nostetaan pystyyn, ja hiomapöly harjataan pois pienellä harjalla. Kun pölyt on harjattu, ovi lasketaan alas ja pyyhitään kostealla sienellä. Pyyhkimisestä huolimatta jäljelle jää aina hieman hiomapölyä, joka pyyhitään pois kädellä.

Ensimmäinen kerros maalataan pintamaaliin soveltuvalla pohja- ja välimaalilla. Pohjamaali saa toisaalta varsinaisen maalin tarttumaan paremmin, ja toisaalta se peittää sen verran hyvin, että maalaukseen riittää yksi kerros.

Ovea aletaan maalata sisältä päin, eli jokaisen peilin keskeltä ulospäin. Viimeiseksi maalataan siis oven pitkät suorat reunat. Ensin poikittain ja sitten pitkittäin niin, että siveltimenvedot kulkevat puun syiden suuntaisesti.

Kun oven pohjamaalaus on valmis, sen on kuivuttava maalin ohjeen mukainen aika ennen töiden jatkamista. Ulko-ovea maalattaessa ovi on tuotava yöksi sisälle. Seuraavana päivänä ovi hiotaan hiomapaperilla, jonka karkeus on 220. Hiominen on välttämätöntä, jotta varsinainen maali tarttuisi mahdollisimman hyvin.

Sen jälkeen ovi harjataan. Myös valmiiksimaalaus aloitetaan sisältä päin. Aluksi maalataan peilin reunat. Tässä on muistettava maalata puun syiden suuntaisesti niin saadaan paras lopputulos. Peilin keskeltä maalia levitetään koko pinnalle, ja lopuksi se tasoitetaan niin, etteivät siveltimenjäljet jää näkyviin.

Samalla pintaan jää tasainen maalikerros. Lopuksi maalataan oven kehys ja syrjä. Nyt tämä puoli on valmis. Oven toinen puoli maalataan samalla tavalla. Näin ruudullisesta ovesta tuli uusi hieno valkoinen ovi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna ovisilmä

  Asenna ovisilmä

  23/08 VIDEO: Ennen ovissa oli yleisesti ovisimä, josta saattoi kurkistaa, kuka ovikelloa oli soittanut. Nykyään oviin ei enää tehtaalla asenneta ovisimää, joten jos sellaisen haluaa, se on asennettava jälkeenpäin.

 • Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  23/08 VIDEO: Kun tilaat uuden oven tai ikkunan, on mitat otettava tarkasti ja käytettävä samanlaisia merkintöjä tavarantoimittajan kanssa. Muuten voi käydä niin, ettei ovi tai ikkuna olekaan oikean kokoinen. Jos olet antanut ...

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  23/08 VIDEO: Varkaat tarkistavat aina ensimmäiseksi, pääsevätkö he saaliin kanssa ovesta ulos. Tästä ovesta se onnistuu helposti, sillä siinä on vain tavallinen kääntökahva.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot