Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakenna yksinkertainen liukuovi

Ammattilaisen ohjeilla opit nyt rakentamaan piharakennukseen liukuoven. Tässä kehys tehdään 50 x 100 mm:n kyllästetystä puusta, jonka molemmat päät on sahattu 45 astetta jiiriin.

Ammattilaisen ohjeilla opit nyt rakentamaan piharakennukseen liukuoven. Tässä kehys tehdään 50 x 100 mm:n kyllästetystä puusta, jonka molemmat päät on sahattu 45 astetta jiiriin.

Ovesta tulee 161 cm leveä ja 244 cm korkea, ja se päällystetään 12 mm:llä uravaneerilla, jonka korkeus on myös 244 cm. Tavalliset pukkijalat eivät ole tälle ovelle riittävän leveitä, mutta niitä voi aina laajentaa parilla laudalla.

Kun lankut on asetettu paikalleen, niihin merkitään kiinnitysruuvien paikat.Ruuvit sijoitetaan noin 4 cm:n ja 1,5 cm:n päähän ylä- ja alareunasta. Kun ruuvikohdat on merkitty lyhyiden lankkujen kumpaankin päähän, merkkien kohdalle porataan reiät 5 mm:n terällä.

Nyt kehys ruuvataan kiinni 5 x 100 mm:n ruuvilla 4 cm:n päähän poratusta reiästä ja 5 x 120 mm:n ruuvilla reiästä, joka on 7 cm:n päässä. Kokoa kehyksen kaikki kulmat samalla tavalla.Lankku voi olla hiukan vino, mutta puristimen avulla sen voi pakottaa paikalleen ennen ruuvien kiinnittämistä.

Kehyksen keskelle kiinnitetään vielä tueksi yksi 50 x 100 mm:n lankku. Tässä mitataan lankun sijainti ja sitten se kiinnitetään kahdella kulmaraudalla. Aseta kulmaraudat niin, että pitkä sivu – jonka ruuvinreiät ovat kauempana kulmasta – tule keskilankun puolelle.

Näin vältetään ruuvien päätyminen liian lähelle tukilankun päätä, koska puu saattaisi silloin haljeta, kun ruuveja ruuvataan paikalleen.Kiinnitä vielä kaksi helaa, niin keskilankku on tukevasti paikallaan. Kulmaraudan kummallekin puolelle riittää kolme ruuvia.

Nyt on aika tarkistaa, että kehikko on suorassa. Se tapahtuu mittaamalla kehys kulmista kulmiin eli siitä otetaan niin sanottu ristimitta. Se sujuu helpoimmin pitkällä suoralla puulistalla, joka asetetaan kulmasta kulmaan.

Merkitse pituus kulman kohdalla listaan. Käännä lista toiseen suuntaan. Nyt merkin tulisi olla jälleen kulman kohdalla. Jos ristimitta on kohdallaan, on kehikko suorassa. Nyt kehys päällystetään vanerilla. Nämä uralevyt saatiin halvalla, sillä niiden sivut ovat hieman vialliset.

Tässä se ei haittaa kainkaan, sillä päällinen kootaan joka tapauksessa kahdesta palasta. Kun levy on asetettu pukkijalkojen päälle, siitä sahataan upotussahalla ohjurin avulla vahingoittunut kohta pois.Huomaa, että levyn käyttöön tulevasta osasta sahataan yhdistämisura pois.

Toisesta levystä poistetaan kolme uraa, jolloin kahdesta levystä syntyy oven levyinen taso. Ensimmäinen levy asetetaan kehikon päälle ja tarkistetaan, että se kulkee sen reunoja pitkin.

Nyt levy voidaan kiinnittää ruostumattomilla 4 x 40 mm:n ruuveilla .Kiinnitä ensimmäinen ruuvi kulmaan ja sitten keskituen kohdalle, niin levy tulee hyvin tuetuksi. Parhan näköinen lopputulos syntyy, jos ruuvit ovat linjassa.

Siksi koko pitkälle sivulle merkitään ruuvien paikat samalle etäisyydelle reunasta ennen kuin ne ruuvataan kiinni.Kahden levyn liitoskohtaan ensimmäisen levyn takapuolelle kiinnitetään 25 x 100 mm:n pätkä kyllästettyä lautaa.

Näin syntyy tukeva ja tiivis liitos.Nyt toinen uralevy voidaan ruuvata kiinni samalla tavalla kuin ensimmäinen. Päällys on paikallaan, mutta koska nyt rakennetaan liukuovea, tarvitaan sen pohjaan vielä ura.Se jyrsitään kehikon alareunaan.

Nyt tarvitaan yläjyrsintä ja uraterää. Tässä käytetään 4 mm:n terää, joka jyrsii 2,5 mm:n syvän uran. Ensimmäisen jyrsinnän jälken terää lasketaan pari milliä ja jyrsitään uudelleen. Näin urasta tulee hiukan leveämpi.

Nyt on hyvää tilaa oven ohjurille, joka taivutetaan uraan. Kun liukuovi on kiinnitetty paikalleen, se tuetaan alaosastaan tämän uran avulla. Tässä on käytetty tavallista naulalevyä, joka taivutetaan sopivaksi.

Raudan ei pidä mennä uran pohjaan saakka. Levyn toinen taitos jää 2 cm päähän pohjasta. Uran pohjan ja helan yläosan väliin jää tällöin puoli senttiä. Hela kiinnitetään kehikkoon ja ensimmäinen taitos väännetään 2,5 cm:n kohdalle, mikä vastaa kehikon paksuutta.

Kiilan avulla ja parilla ruuvilla ja vasaralla toinen taitos väännetään 2 cm:n päähän. Tämä kotitekoinen ohjain asennetaan kantavaan tolppaan, ja sen avulla liukuovea ohjataan alareunastaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • AUTOTALLI: Asenna liukuovi autotalliin

  AUTOTALLI: Asenna liukuovi autotalliin

  13/09 VIDEO: Liukuovi on kätevä, sillä sen avaaminen ja sulkeminen säästää tilaa. Itse ovi on rakennettu verstaassa 50 x 100 mm:n lankkukehikosta, joka on verhoiltu 12 mm:n uravanerilla. Tämä ovi asennetaan nyt tukevan ...

 • Lisää tilaa liukuovilla

  Lisää tilaa liukuovilla

  07/06 TRENDI: Perinteiset liukuovet ovat tulleet takaisin, ja hyvä niin! Liukuovet ovat kätevä ratkaisu, sillä ne eivät vie juuri lainkaan tilaa.

 • Rakenna kaappi liukuoven taakse

  Rakenna kaappi liukuoven taakse

  21/01 Liukuoven taakse rakennat helposti suuren ja tilaa tehokkaasti hyödyntävän kaapin. Katso, kuinka tyylikäs tilaihme syntyy.

  Vaikeus 2/4
 • Väliseinä kätkee liukuoven

  Väliseinä kätkee liukuoven

  17/12 Tee itse ja säästä yli 1 200 €. Väliseinään piiloutuva liukuovi säästää tilaa. Nyt rakennamme puusta ja kipsilevyistä väliseinän ja sijoitamme liukuoven sen sisään.

  Vaikeus 3/4
 • Piilota ovi seinän sisään

  Piilota ovi seinän sisään

  04/03 Liukuovi säästää tilaa. Jos lisäksi rakennat oven seinän sisään, voi seinän molempia puolia käyttää muuhun. Uusien, kätevien järjestelmien ansiosta piilotetun liukuoven rakentaminen sujuu helposti.

  Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot