Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uusi kynnys

Tälle betonilattialle tehdään graniitista uusi kynnys huoneiden välille.


Uusi kynnys tulee aiemman kynnyksen päälle, joten aluksi naputellaan irtonainen rappaus ja betonin epätasaisuudet pois muurarin vasaralla, niin että kiinnityslaasti tarttuu kunnolla.

Kynnys menee kummallakin puolella olevien listojen alle, joten niistä on leikattava pieni pala. Koska kynnys sattuu olemaan saman paksuinen kuin vesivaaka, merkinnät voi tehdä sen avulla. Käsisaha tuetaan palikan avulla.

Tähän ei saa käyttää kynnystä, koska siihen voi tulla naarmuja sahanterästä. Seuraavaksi mitataan kynnys. Oven leveys on 72,8 cm, ja graniittilevyyn mitataan pituudeksi 72,5 cm, niin että siihen jää muutama millimetri pelivaraa.

Merkintä tehdään huolellisesti, ja suorakulman avulla varmistetaan, että kynnys leikataan varmasti suoraan. Kynnyksen leveys kummassakin päässä on 11 cm, joka merkitään graniittilevyn molempiin päihin. Merkkien välille raaputetaan pitkä viiva suoran vesivaa’an avulla.

Seuraavaksi graniitti leikataan vesisirkkelillä. Vesisirkkelin vedensaannista on huolehdittava koko leikkauksen ajan timanttiterän voitelemiseksi ja viilentämiseksi.

Kun kynnys on leikattu, reuna pyöristetään kulmahiomakoneella niin, että se muistuttaa leikkaamatonta reunaa. Sen jälkeen reuna hiotaan hienolla hiomakivellä.Kun laatta on sopivan kokoinen, se liimataan paikalleen.

Kun se on kasteltu, oviaukon alareunaan levitetään kiinnityslaastia, joka kammataan hammastetulla teräslastalla. Kiinnityslaastia tulee myös kynnyksen takapuolelle. Kynnys painetaan kiinnityslaastiin ja asetellaan huolellisesti paikalleen. Ylimääräinen kiinnityslaasti poistetaan korjauskauhalla.

Kynnys naputetaan paikalleen kumivasaralla.Saumaraudalla varmistetaan, että kiinnityslaasti tulee tiiviisti kynnyksen alle. Kun se on varmasti tiivis, kynnys ja sen reunat sivellään vedellä.

Kynnyksen ja jalkalistan väliseen raot oven sivuilla tiivistetään rakennus- ja saniteettikitillä, niin että niistä tulee täysin tiiviit. Jotta saumasta tulee sileä, sitä painetaan muovikaapimella, mutta sen voi tehdä myös märällä sormella. Kynnys on nyt valmis, ja vuorokauden kuluttua se kestää astumista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Kynnyksen vaihtaminen

  Kynnyksen vaihtaminen

  09/06 VIDEO: Kynnyksen vaihtaminen ei ole ollenkaan niin monimutkaista kuin voisi luulla. Kynnyksiä myydään valmiina, ja jos sopivan kokoisia ei ole saatavilla, niitä on saatavana myös metrimittaisina.

 • Vanhan kynnyksen jäljistä eroon

  Vanhan kynnyksen jäljistä eroon

  16/07 Jos olet poistanut seinän tai ovikynnyksen, kahden lattian väliin on todennäköisesti jäänyt rako, joka ei näytä kovin kauniilta. Nyt näet, miten työstät lattioiden saumakohdasta tyylikkään poikkilaudan avulla.

  Vaikeus 3/4
 • VIDEO: Irronnut kynnyslista

  VIDEO: Irronnut kynnyslista

  11/02 Kun ovikynnyksen pieni kynnyslista on irronnut tai haljennut, ei yleensä riitä, että sen naulaa takaisin kiinni.

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot