Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Oven oikaiseminen

Useimmat ovet menevät ajan myötä hieman vinoon, jolloin niiden avaaminen ja sulkeminen vaikeutuu. Tässä näytetään, miten oven voi suoristaa.

Aluksi mitataan, miten suuri vika on. Toisella puolella on 8 millimetriä tilaa, mutta toisella puolella sitä on vain 4 millimetriä. Ovi on siis hieman oikealle päin kallellaan. Useimmiten kallistus johtuu saranoiden löystymisestä, joten aluksi pitää aina kiristää saranoiden ruuvit.

Jos uriin on päässyt hieman maalia, kuten tässä, se on helppo poistaa ruuvimeisselillä.Sitten ruuvi kiristetään isolla ruuvimeisselillä. Kun se ei enää mene kireämmälle, on vielä yksi keino kiristää sitä lisää.

Ruuvimeisseliä kierretään toisella kädellä ja toisella kädellä sitä isketään vasaralla. Näin ruuvia vkiertää vielä puoli kierrosta lisää. Kaikki ruuvit kiristetään nyt tällä tavalla. Ensin ylhäältä ja sitten alhaalta. Sitten kiristetään ovessa olevat ruuvit.Seuraavaksi tarkistetaan, onko vika korjattu ruuveja kiristämällä.

Tästä näkyy, että tilaa on edelleen 4 millimetriä toisella ja 6 millimetriä toisella puolella. Vaikka ovi on hieman suoristunut, se ei vielä ole aivan suorassa.Ovi suoristetaan kokonaan käyttämällä saranarautaa. Saranarauta asetetaan saranan ylemmän osan päälle, ja sitä painetaan ovea vasten.

Sitten rauta käännetään ja asetetaan alemman osan päälle. Nyt sitä ei paineta vaan nostetaan. Nyt oven ja karmin välinen etäisyys mitataan uudelleen, ja tällä kertaa kummallakin puolella on 4 millimetriä tilaa niin, että ovi on helppo avata ja sulkea ilman että se osuu karmiin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Asenna ovisilmä

  Asenna ovisilmä

  23/08 VIDEO: Ennen ovissa oli yleisesti ovisimä, josta saattoi kurkistaa, kuka ovikelloa oli soittanut. Nykyään oviin ei enää tehtaalla asenneta ovisimää, joten jos sellaisen haluaa, se on asennettava jälkeenpäin.

 • Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  Ota tarkat mitat uusia ovia ja ikkunoita varten

  23/08 VIDEO: Kun tilaat uuden oven tai ikkunan, on mitat otettava tarkasti ja käytettävä samanlaisia merkintöjä tavarantoimittajan kanssa. Muuten voi käydä niin, ettei ovi tai ikkuna olekaan oikean kokoinen. Jos olet antanut ...

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  Estä murtautuminen yksisuuntaisilla ruuveilla

  23/08 VIDEO: Varkaat murtautuvat usein sisään irrottamalla lasiruudun kiinnityslistat ja sitten itse lasin. Sen jälkeen onkin helppo panna käsi sisään ja avata ovi painamalla kahva alas.

 • Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  Koodilla toimiva lukko terassin oveen

  23/08 VIDEO: Varkaat tarkistavat aina ensimmäiseksi, pääsevätkö he saaliin kanssa ovesta ulos. Tästä ovesta se onnistuu helposti, sillä siinä on vain tavallinen kääntökahva.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot