Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Yksi avain koko taloon

On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein luopumaan aikeistaan, kun he eivät pysty kuljettamaan saalista ulos ovesta.

Lukon vaihtaminen ei ole vaikeaa. Aloita irrottamalla kaksi ruuvia oven sisäuolelta, niin lukkopesä lähtee irti. Kierrä sitten oven ulkopuolen hela irti ennen kuin siirryt jälleen työskentelemään oven sisäpuolelle. Nyt voit irrottaa itse lukon, joka myös lähtee aivan helposti irti. Nyt pitää vain irrottaa kaksi ruuvia, niin lukon saa helposti ulos.

Aseta ensin uusi lukkopesä paikalleen oven ulkopuolelta. Sitten sisäosa paikalleen. Kaksi lukkopesää kiinnitetään toisiinsa lukon mukana toimitetuilla ruuveilla. Ennen työn jatkamista pitää varmistaa, että lukko toimii kunnolla. Sitten peitehela asetetaan paikalleen. Nyt on mitattava, kuinka pitkälle oven ulkopuolelle lukkopesä ulottuu.

Tässä mitta on 1,6 cm, ja siksi on käytettävä vastaavan kokoista peitehelaa. Kun hela on kiinnitetty kahdella ruuvilla sekä sisä- että ulkopuolelle, on lukko valmis käytettäväksi.Koko operaatio kesti vain puoli tuntia. Jotta talossa ei tarvitsisi käyttää montaa eri avainta, vaihdetaan myös postilaatikon lukko, jotta sen voi avata samalla avaimella kuin ulko-oven.

Postilaatikon vanha lukko on helppo irrottaa papukaijapihdeillä. Sen saa kokonaan irti painamalla pientä lukkokieltä, jolloin suuren mutterin voi kiertää irti. Nyt lukko on irti. Uuden lukon pieni kieli pannaan myös sisään, mutta uloin mutteri ruuvataan irti. Nyt lukko voidaan asettaa postilaatikkoon ja kiinnittää mutterilla. Kiinnitä lukko tiukasti papukaijapihdeillä. Lukon kieli asetetaan paikalleen, ja lukko on valmis käyttöön.

Ja kun vauhtiin on päästy, niin vaihdetaan myös vajan riippulukko. Siihenkin sopii sama avain kuin ulko-oveen ja postilaatikkoon. Samalla tavalla voi vaihtaa kaikki talon lukot, kunnes yhdellä avaimella pääsee joka paikkaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

 • Rakenna ikkuna itse

  Rakenna ikkuna itse

  23/08 VIDEO: Tässä ammattilainen näyttää, miten itse voi tehdä ikkunan, joka sopii käytettäväksi piharakennuksessa tai sisäovissa. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja samalla tukeva. Tällä tavalla kasattuna kulmat näyttävät siltä ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot