Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ikkunoiden murtosuojaus

Ristikkoikkunat ovat houkutteleva kohde murtovarkaille. Ikkunat voi kuitenkin suojata helposti ja nopeasti. Murtovarkauksia voi estää monella tavalla. Tässä asennamme ikkunaan eteen lukitustangon.

Lukitustankoon tarvitaan ontto putki, metallitanko ja jousi. Ikkunankarmi on 8 senttimetriä leveä, ja sen keskikohta merkitään lyijykynällä. Sitten tarkistetaan suorakulman avulla, että merkintä tulee suoraan ikkunanpuitteen suuntaisesti. Sama tehdään ikkunan yläreunassa.Sitten mitataan tangon korkeus.

Talmeter-mitalla mitasta tulee tarkka.Korkeus merkitään suoraan lukitustangon putkeen. Siitä vähennetään vielä puoli senttimetriä niin, että lukitustangon asentamiseen jää hieman pelivaraa.Putki sahataan nyt poikki metallisahalla.

On sahattava siitä päästä, jossa ei ole reikää.Kun ulompi putki on leikattu, tanko mitataan samanpituiseksi. Leikkauskohta merkitään jo leikatun kappaleen avulla. Seuraavaksi ikkunankarmiin porataan 3 cm syvä reikä 10-millisellä poralla.

Poraan kiinnitetään teippi 3 senttimetrin kohdalle niin, että reiästä tulee sopivan syvyinen. Sitten porataan merkinnän kohdalta ja poraaminen lopetetaan teipin kohdalla.

Sama toistetaan ikkunan yläosan kohdalla.Seuraavaksi kootaan lukitustanko. Siihen päähän putkea, jossa on reikä kyljessä, asetetaan tappi ja sokka pitämään sitä paikallaan. Sen jälkeen asetetaan metallitanko putken toiseen päähän, sen jälkeen jousi ja lopuksi toinen tappi.

Kumpaankin päähän kiinnitetään pari muovirengasta ikkunankehyksen suojaksi. Lukitustanko on nyt valmis asennettavaksi.Toisessa päässä oleva tappi asetetaan reikään, lukitustanko painetaan tapin varaan, ja toinen pää asetetaan paikalleen.

Sen jälkeen sokka vedetään ulos, ja salvassa oleva jousi työntää toisen tapin kehykseen ja lukitsee lukitustangon paikalleen.Kun lukitustangot asetetaan enintään 14 senttimetrin välein, voi olla varma ettei ainakaan ristikkoikkunoista tule kutsumattomia vieraita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot