Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ikkunanpuitteiden maalaaminen

Vanha pieniruutuinen ikkuna voi kestää hyvin pitkään, jos se maalataan ja kunnostetaan säännöllisesti, kuten maalari näyttää tässä.

Ennen töiden aloittamista ikkuna on puhdistettava. Siihen käytetään vanhaa sivellintä ja sientä. Tällaisesta kitatusta ikkunasta poistetaan murentunut kitti ja vanha maali kaapimella.

Vaikka se näyttää aika rajulta, kaikki vanha kitti on poistettava tai lasin takana oleviin puuosiin pääsee vettä. Ajan myötä kosteus lahottaa puun, ja ikkuna on pilalla. Kitin ja maalin jäänteet harjataan pois pienellä harjalla, ja sitten vanha maali irrotetaan ikkunalasista ikkunaraapalla.

Nyt valmistelutyöt on tehty, ja ikkuna hiotaan hiomapaperilla, jonka karkeus on 120, ja sitten se harjataan. Maalaamattomat kohdat käsitellään pohjustusöljyllä.Maalaamiseen käytetään öljypohjaista puumateriaaleille tarkoitettua ulkomaalia.

Pohjamaalausta varten kaadetaan tilkka maalia hillopurkkiin, ja se ohennetaan tärpätillä. Koko ikkuna maalataan nyt kertaalleen pohjamaalilla ennen kittaamista.

Jos kitti on liian tahmeaa, sitä voi kastaa tasoitteeseen, joka sekoittuu hyvin kittiin. Kaikkialle, mistä vanha kitti kaavittiin pois, lisätään uutta kittiä puristamalla lastalla puitteen ja ikkunan väliin. Toinen kerros maalataan ohentamattomalla maalilla, ja perussääntönä on, että maalataan 2-3 mm kitin päälle.

Näin maalauksesta tulee täysin tiivis eikä kitin alle pääse kosteutta. Kun puitteet on maalattu, maalataan kehys. Ikkunat on maalattava kolmeen kertaan, mutta ennen viimeistä maalausta maalari käyttää ikkunaraappaa niin että ikkunan ja maalin väliin tulee suora reuna.

Kun se on pyyhitty puhtaaksi, maalataan viimeinen kerros. Ensimmäiseksi maalataan aina ruutujen välissä olevat puitteet ja lopuksi reunukset. Loppusilauksena reunat viimeistellään ikkunaraapalla, ja sen jälkeen ikkunan annetaan kuivua 3–5 tuntia ennen kuin se asetetaan paikalleen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot