Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uuden lasin vaihtaminen kattoikkunaan

Kattoikkunan lasi on syytä vaihtaa, jos vanha lasi on rikkoutunut tai sen tilalle halutaan UV-suojalasi. Uusi lasi saattaa myös parantaa lämpö- ja äänieristystä.


Ikkunan irrottaminen voi olla hankalaa, samoin kuin uudella lasilla varustetun puitteen takaisin asettaminen, joten hanki itsellesi apulainen.

Kattoikkunan lasi on mahdollista vaihtaa uuteen. Irrota ikkunapuite laseineen karmista ja aseta se pöydälle tai parin pukin päälle. Irrota ja aseta tämän jälkeen järjestelmällisesti sivuun listat, välikkeet, tiivisteet ja ruuvit. Työ toistetaan vastakkaisessa järjestyksessä, kun puitteeseen on asennettu uusi lasi.

Vanhat osat käytetään uudelleen

Uuden lasin mukana saa tuoreet butyylitiivisteet, mutta muut osat on otettava talteen ja käytettävä uudelleen. Pidä hyvää huolta ruuveista, jotka on maalattu listojen väriin, sillä niitä ei värinsä vuoksi voi korvata tavallisilla ruuveilla ilman, että ne näkyvät selvästi.


TEE NÄIN:


1. Irrota aluksi puite laseineen

Käännä puite ympäri ja vapauta pieni saranatappi kummastakin sivusta. Tämän jälkeen voit kiertää puitteen kokonaan irti saranoista ja nostaa sen sisään karmiaukosta.

2. Poista peitelistat

Aseta ikkunanpuite parille pukille ulkopuoli ylöspäin ja irrota peitelistat. VINKKI: Pidä jokainen lista, aluslevy ja ruuvi järjestyksessä, kirjoita osiin nimet ja ota työvaiheista valokuvia.

3. Nosta lasilistat pois

Viillä veitsellä varovasti lasilistojen alta samalla kun nostat listoja irti butyyliliimamassasta. Nosta lasilistat pois ja puhdista butyylijäänteet.

4. Irrota lasi ja lasikiilat puitteesta

Kun nostanut vanhan lasin pois, poista lasin ja puitteen välistä lasikiilat. Pane niiden paikat tarkasti merkille, jotta voit tukea uuden lasin samaan tapaan.

5. Aseta nyt uusi lasi paikalleen puitteeseen

Huomaa, että sisäja ulkopuolien välillä voi olla eroja. Jos näin on, lasissa on siitä merkintä. Aseta lasikiilat paikoilleen lasin ja puitteen väliin.

6. Asenna lasilistoihin uudet butyylitiivisteet

Uuden lasin mukana saatavat tiivisteet on pakattu suojapaperiin. Tiivisteet sijoitetaan samoihin kohtiin kuin alkuperäisetkin. Yläkulmat varmistetaan ylimääräisellä butyylitiivisteen pätkällä.

7. Kiinnitä lasi- ja peitelistat uudestaan

Vedä ensin suojapaperi pois tiivisteen päältä ja aseta sitten ensin lasilistat ja tämän jälkeen peitelistat paikalleen. Aseta puite takaisin karmiin, mielellään apulaisen avulla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Anna valon tulvia sisään katosta

  Anna valon tulvia sisään katosta

  03/02 Kattoikkunan asentaminen ei ole vaikeaa. Kattoikkuna antaa 20 prosenttia enemmän valoa kuin tavallinen ikkuna. Katso tästä, miten päästät valon sisään.

  Vaikeus 1/4
 • Vauhdilla kohti valoa

  Vauhdilla kohti valoa

  11/02 Tee itse ja säästä yli 2 000 €. Kattoikkunan kautta siivilöityy paljon valoa, vaikka valo johdettaisiin käyttämättömän ullakkotilan läpi.

  Vaikeus 4/4
 • Pimennysverho

  Pimennysverho

  20/07 VIDEO: Kattoikkunaan on saatavana monenlaisia tarvikkeita, kuten kaihtimia, hyönteisverkkoja, markiiseja, rullaverhoja ja erilaisia verhoja.

 • Valokehys

  Valokehys

  20/07 VIDEO: Sen lisäksi, että valokehys yhdistää kattoikkunan sisäkattoon, se heijastaa ulkoa tulevaa valoa. Valokehyksen voi ostaa myös valmiina, mutta tässä näytetään, miten sen voi rakentaa.

 • Valokehys

  Valokehys

  20/07 VIDEO: Sen lisäksi, että valokehys yhdistää kattoikkunan sisäkattoon, se heijastaa ulkoa tulevaa valoa. Valokehyksen voi ostaa myös valmiina, mutta tässä näytetään, miten sen voi rakentaa.

Lataa
Suurenna esikatselukuva napsauttamalla pikkukuvaa.
 • OPAS: Vaihda kattoikkunan lasi

Vaikeusaste

Vaikeus 1/4

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot