Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Valokehys

Sen lisäksi, että valokehys yhdistää kattoikkunan sisäkattoon, se heijastaa ulkoa tulevaa valoa. Valokehyksen voi ostaa myös valmiina, mutta tässä näytetään, miten sen voi rakentaa.


Aluksi mitataan, minkä kokoisia levyjä valokehykseen tarvitaan. Ne leikataan 12-millisistä vanerilevyistä. Ennen kuin sivulevyt naulataan kiinni ikkunan karmiin, karmin ja katon väliseen rakoon pannaan eristettä. Nyt sivulevyt voi asettaa paikalleen.

Tässä ne naulataan naulauspistoolilla, mutta tavallinen vasara käy yhtä hyvin. Alimmaisen levyn yläreunaa höylätään niin, että se sopii ikkunankarmin alareunaan.

Kun levy on paikallaan yläreunasta, sen alareunaan voi merkitä, mistä kohtaa sitä pitää leikata. Samoin tehdään valokehyksen ylimmälle levylle. Kun alin ja ylin levy on leikattu sopiviksi, ne voi naulata kiinni sekä ikkunankarmiin että sivulevyihin.

Naulauspistoolilla levyä voi pitää kätevästi paikallaan samalla kun sitä naulataan kiinni. Kun valokehys on valmis, sen ympärille asennetaan vielä kehys. Kolmella sivulla tehtävä on yksinkertainen, mutta vasemmalla kehystä pitää sovittaa, sillä se tulee seinää vasten.

Seinän ja valokehyksen väli on 64 mm, joka merkitään piirtopuikolla. Piirtopuikon ansiosta seinän pienet epätasaisuudet voi merkitä kehykseen. Kehys sahataan alhaaltapäin pistosahalla, niin että puu ei lohkeile.

Sama tulos syntyy käyttämällä terää, jonka hampaat ovat toisin päin. Rima sopii, ja muut kehysrimat voi leikata sopivan kokoisiksi ja naulata kiinni.

Jiiriliitoksiin pursotetaan hieman puuliimaa, ennen kuin laudat naulataan kiinni. Näin liitoksesta tulee täysin tiivis. Vanha vetoinen rautaikkuna vaihdettiin parissa päivässä uuteen lämpöikkunaan, jonka ansiosta huone on nyt paljon valoisampi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Pimennysverho

  Pimennysverho

  20/07 VIDEO: Kattoikkunaan on saatavana monenlaisia tarvikkeita, kuten kaihtimia, hyönteisverkkoja, markiiseja, rullaverhoja ja erilaisia verhoja.

 • Valokehys

  Valokehys

  20/07 VIDEO: Sen lisäksi, että valokehys yhdistää kattoikkunan sisäkattoon, se heijastaa ulkoa tulevaa valoa. Valokehyksen voi ostaa myös valmiina, mutta tässä näytetään, miten sen voi rakentaa.

 • Läpivienti

  Läpivienti

  20/07 VIDEO: Vesikaton puolelle ikkunankarmille on tehtävä läpivienti, jotta sadevesi ja lumi eivät pääse katon alle. Ikkunan mukana toimitetaan läpivientisarja, joka asennetaan seuraavaksi.

 • Entisen ikkunan poistaminen

  Entisen ikkunan poistaminen

  19/07 VIDEO: Tämä vanha valurautainen kattoikkuna ei ole enää tiivis, ja lisäksi se on ruostunut, joten se vaihdetaan nyt nykyaikaiseen kattoikkunaan, jossa on lämpölasi.

 • VIDEO: Vaihda kattoikkunan lasi

  VIDEO: Vaihda kattoikkunan lasi

  01/09 Kattoikkunan lasin voi vaihtaa kotikonstein. Katso ohjeet täältä.

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot