Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Läpivienti

Vesikaton puolelle ikkunankarmille on tehtävä läpivienti, jotta sadevesi ja lumi eivät pääse katon alle. Ikkunan mukana toimitetaan läpivientisarja, joka asennetaan seuraavaksi.


On olemassa erilaisia läpivientimalleja eri kattotyyppejä ja katteita varten. Aluksi läpivienti asetetaan katolle ja merkitään, mitä tiiliä on leikattava. Kuudesta ikkunan alle jäävästä tiilestä on leikattava irti kaikki urat ja korvakkeet, niin että läpivienti tulee tiiviisti kattoa vasten.

Se on helpointa tehdä kulmahiomakoneella. Työssä syntyy paljon melua ja pölyä, joten siinä on käytettävä kuulosuojaimia ja suojanaamaria. Läpivienti kiinnitetään ruuvaamalla päällinen kiinni ikkunankarmin alareunaan.

Sivuille asennetaan alumiiniprofiilit, joiden avulla ylempää katolta valuva vesi pääsee virtaamaan esteettä ikkunan ohi joutumatta kosketuksiin puurakenteiden kanssa.

Sivukappaleet kiinnitetään asettamalla kiinnityshela profiilien ja ikkunankarmin yli ja ruuvaamalla ne yhteen kolmella ruuvilla. Sama tehdään toisella puolella.Yläreunaan asennetaan ensin alumiiniprofiilit ikkunankehyksen päälle.

Sen jälkeen asetetaan läpivienti, niin että se tulee kattotiilien alle. Kun sivuille naulataan vielä pienet helat, joilla alumiiniprofiilit kiinnitetään kattorimoihin, läpivienti on valmis ulkopuolelta. Nyt se pitää vielä viimeistellä sisältä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Pimennysverho

  Pimennysverho

  20/07 VIDEO: Kattoikkunaan on saatavana monenlaisia tarvikkeita, kuten kaihtimia, hyönteisverkkoja, markiiseja, rullaverhoja ja erilaisia verhoja.

 • Valokehys

  Valokehys

  20/07 VIDEO: Sen lisäksi, että valokehys yhdistää kattoikkunan sisäkattoon, se heijastaa ulkoa tulevaa valoa. Valokehyksen voi ostaa myös valmiina, mutta tässä näytetään, miten sen voi rakentaa.

 • Valokehys

  Valokehys

  20/07 VIDEO: Sen lisäksi, että valokehys yhdistää kattoikkunan sisäkattoon, se heijastaa ulkoa tulevaa valoa. Valokehyksen voi ostaa myös valmiina, mutta tässä näytetään, miten sen voi rakentaa.

 • Entisen ikkunan poistaminen

  Entisen ikkunan poistaminen

  19/07 VIDEO: Tämä vanha valurautainen kattoikkuna ei ole enää tiivis, ja lisäksi se on ruostunut, joten se vaihdetaan nyt nykyaikaiseen kattoikkunaan, jossa on lämpölasi.

 • VIDEO: Vaihda kattoikkunan lasi

  VIDEO: Vaihda kattoikkunan lasi

  01/09 Kattoikkunan lasin voi vaihtaa kotikonstein. Katso ohjeet täältä.

  Vaikeus 1/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot