Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kattotiilien sovittaminen

Jotta ikkunan mahtui asentamaan, monta kattotiiltä jouduttiin poistamaan. Nyt ne asetellaan takaisin.Aluksi mitataan molemmilta puolilta tiilien ja läpiviennin reunan välinen etäisyys.


Alareunassa oleva läpivienti koputellaan varovasti kohdalleen, niin että se kulkee kattotiilten aaltojen suuntaisesti. Sitten asetetaan yksi kattotiili oikeaan kohtaan muihin tiiliin nähden. Sen jälkeen mitataan taas etäisyys läpiviennin sisäreunaan.

Tiiliin merkitään, miten leveä kaistale niistä on leikattava, jotta katto tulee kiinni läpiviennin reunaan. Kattotiilet pitää leikata alhaalla kulmahiomakoneella. Työssä on käytettävä suojalaseja.

Leikattu tiili asetetaan paikalleen katolle, ja samalla tarkistetaan, että se tulee kolmesta kuuteen senttimetrin päähän vesiuran sisäreunasta. Etäisyys sopii, joten muut tiilet voi leikata ja asettaa samalla tavoin. Ikkunan toiselle puolelle tulevat tiilet sovitetaan samalla tavalla.

Yläreunaan tulee joustava lista, jonka varaan ylimmän tiilirivin voi asettaa. Ensin mitataan, kuinka pitkiä tiilet saavat olla, ja sitten ne leikataan kulmahiomakoneella.

Kun tiilet asetellaan paikoilleen, listan ansiosta ne tulevat läpiviennin päälle. Tiilien alareunan ja ikkunan välisen etäisyyden pitäisi olla kuudesta viiteentoista senttimetriä.

Kun kaikki tiilet on varmasti leikattu sopivan kokoisiksi, ne harjataan puhtaaksi. Sitten sisin tiilirivi poistetaan, ja sen paikalle levitetään rakennuskittiä, jolla tiilet kiinnitetään.

Nyt kattotyöt on tehty, ja rakenne on täysin tiivis. Ikkuna työnnetään lopullisesti paikalleen, ja ulkotyöt on tehty. Ennen katolta lähtemistä kannattaa saman tien tyhjentää räystäskourut liasta ja roskista, niin etteivät ne tulvi yli seuraavan sateen sattuessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot