Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ikkunan sovittaminen

Jotta ikkuna mahtuisi, sisäseinässä olevaa aukkoa on myös suurennettava. Vasemmassa reunassa merkinnän voi tehdä suoraan ikkunankarmia pitkin ylä- ja alareunaan.


Oikeassa reunassa mitataan ikkunankarmista vesivaa’an reunaan. Tämä mitta merkitään sitten seinään. Ylä- ja alareunoihin tehdyt merkinnät yhdistetään vesivaa’an avulla, niin että viivasta tulee täysin suora.

Ennen kuin kaikki pisteet yhdistetään, tarkistetaan, että sisäpuolelle tuleva ikkunankarmi vastaa sekä ylä- että alareunassa olevia merkintöjä. Karmi sopii, joten aluksi merkitään alareunaan, miten alas ikkuna tulee. Yläreunassa mitataan aluksi ulkomitta karmin reunasta ikkuna-aukkoon.

Mitta merkitään sitten seinään. Seuraavaksi leikataan pistosahalla merkintää pitkin. Tässä tarvitaan kuulosuojaimia ja suojanaamaria. Laudanpalat ja eristeet poistetaan sitä mukaa kuin ne leikataan.

Nyt ikkuna-aukko on sopivan kokoinen, ja ikkunan voi nostaa paikalleen. Ikkuna asetetaan ylösalaisin, niin että alareunassa ja sivulla olevat keinuvarret sopivat reunan heloihin.

Ne sopivat kummaltakin puolelta. Nyt ikkunaa käännetään puoli kierrosta, niin että se tulee oikein päin, ja tarkistetaan, että se avautuu ja sulkeutuu ilman ongelmia. Näin tapahtuu, joten seuraavaksi voidaan siirtyä tekemään läpivientiä ulkopuolelle.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot