Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Vanhan ikkunan kunnostaminen

Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti lastalla.

Toimi oikein varovaisesti, sillä ohut lasi rikkoutuu helposti. Ota taltta avuksi, jos kitti ei irtoa lastan avulla. Kun kitti on poistettu, lasitusnaulat tulevat näkyviin, ja ne vedetään pihdeillä pois. Kun kaikki naulat ja kitit on poistettu, voidaan lasi varovasti irrottaa. Jos lasi on vaikka vähänkin kiinni jossakin kulmassa, se saattaa rikkoutua hyvin helposti.

Reunan pitää olla aivan tasainen ennen kuin uusi lasi pannaan paikalleen. Tässä yleisleikkuri on oivallinen työkalu. Taltalla joutuisi työskentelemään tuntikausia, mutta yleisleikkuri selviää työstä käden käänteessä.

Pyöreällä leikkuuterällä reunan puhdistaminen vanhasta, kovasta kitistä ja maalinjäänteistä sujuu vaivattomasti. Pyöreällä terällä ei kuitenkaan pääse käsiksi kulmiin, joten se vaihdetaan suoraan terään, joka on yhtä tehokas ja kätevä.

Yleisleikkuriin kiinnitetään hiontaterä ja hiekkapaperia, jolla reunat on helppo hioa aivan tasaisiksi. Kolmiomainen hiontaterä ulottuu kaikkiin kulmakohtiin, ja sillä voi hioa sekä pysty- että vaakasuoraa pintaa.

Puhdista kaikki reunat samalla tavalla ja maalaa yksi kerros pohjamaalia. Sitten uuden lasin voi panna paikalleen ja ryhtyä kittaamaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Rakenna ikkuna itse

  Rakenna ikkuna itse

  23/08 VIDEO: Tässä ammattilainen näyttää, miten itse voi tehdä ikkunan, joka sopii käytettäväksi piharakennuksessa tai sisäovissa. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja samalla tukeva. Tällä tavalla kasattuna kulmat näyttävät siltä ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot