Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Uudet vuorilaudat ikkunaan

Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ja imeytymään sivulautojen päihin.

Saranoita ei myöskään pidä peittää ylälaudalla. Myös siitä seuraa ennen pitkää vesivahinkoja ja lahoamista. Nyt vuorilaudat pitää irrottaa ja aloittaa aivan alusta. Sivulaudat irtoavat melko helposti. Ne on kiinnitetty vain parilla naulalla. Ylälauta irtoaa melkein itsestään.

Vaikka vuorilaudat oli kiinnitetty täysin väärin, ei seinävuoraus ole onneksi vahingoittunut. Ensin otetaan ylälaudan mitta niin, että se ulottuu hiukan sivulautoja pidemmälle. Tässä laudat sahataan höylätystä ja kyllästetystä 100 x 22 mm:n mäntylaudasta.

Reiät porataan upotusporalla, jotta kiinnitysruuvien päät menevät jonkin matkaa puuaineksen sisään. Sen jälkeen lauta kiinnitetään kuudella ruostumattomalla 5 x 60 mm:n ruuvilla - kolme ylös ja kolme alas. Uusi lauta kiinnitetään tietysti niin, etteivät ikkunan helat peity sen alle.

Sivulautojen pituus mitataan niin, että ne ulottuvat alumiiniseen alalistaan saakka. Pituus on 52,5 cm. Myös sivulaudat sahataan höylätystä ja kyllästetystä 100 x 22 mm:n mäntylaudasta. Niihinkin porataan reiät upotusporalla.

Listat kiinnitetään 4,5 x 50 mm climate-ruuveilla läheltä ikkunanpuoleista reunaa. Jotta ylälaudanja seinän väliin ei varmasti pääsisi vettä, pursotetaan vielä ohut viiru kumitiivistemassaa yläreunaan. Uudet vuorilaudat on nyt kiinnitetty oikein, ja ne voi maalata oman mielen mukaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

 • Rakenna ikkuna itse

  Rakenna ikkuna itse

  23/08 VIDEO: Tässä ammattilainen näyttää, miten itse voi tehdä ikkunan, joka sopii käytettäväksi piharakennuksessa tai sisäovissa. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja samalla tukeva. Tällä tavalla kasattuna kulmat näyttävät siltä ...

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot