Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Rakenna ikkuna itse

Tässä ammattilainen näyttää, miten itse voi tehdä ikkunan, joka sopii käytettäväksi piharakennuksessa tai sisäovissa. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja samalla tukeva. Tällä tavalla kasattuna kulmat näyttävät siltä kuin ne olisi tehty tappiliitoksella.

Työ aloitetaan mittaamalla kaikki osat yhteen menoon, ja kun palat on sahattu, on jäljellä jää vain osien yhdistäminen. Ulkokehyksenä käytetään 10 x 38 mm:n mäntylistaa. Niitä tarvitaan 8 kappaletta, neljä sisä- ja neljä ulkokerrokseksi.

Keskimmäinen lista on 10 mm kapeampi. Tarvitaan siis neljä 10x 28 mm:n listaa. Nyt keskimmäinen lista pannaan työpöytää vasten. Sitten 10 x 28 mm:n listaan levitetään liimaa. Tämä lista tulee ulomman listan ulkoreunan kanssa kohdakkain. Kun lista on kunnolla paikallaan, se kiinnitetään 15 mm:n dyckert-nauloilla. Tässä käytetään naulapyssyä, mutta yhtä hyvin voit käyttää tavallisia pieniä dyckert-nauloja ja hakata ne paikalleen vasaralla. Kiinnitä kolme muuta listaa samalla tavalla.

Ensin liimalla ja sitten pienillä nauloilla. Nyt ensimmäiset kaksi kerrosta on kiinnitetty yhteen. Kapeamman listan ansiosta kehyksessä on nyt 10 mm:n reunus, jonka päälle lasin voi laskea. Ensin kehykseen kuitenkin kiinnitetään tarrapohjainen E-profiilinen ikkunatiiviste, jonka päällä lasi lepää.Nauhan leveys on 1 cm. Aseta se kohdakkain kehyksen keskireunan kanssa.

Tiivistenauha on asetettava tarkasti paikalleen. Leikkaa nauhan pää niin, että se osuu edellisen puolen nauhaan. Nyt lasin voi laskea paikalleen. Muista aina lasin käsittelyssä käyttää käsineitä, sillä reunat saattavat olla todella terävät. Laske lasi varovasti paikalleen. Nyt loput neljä listaa kiinnitetään tähän kerrosrakennelmaan. Ensin niihinkin liimataan tiivistenauha. Näin voit olla varma, että lasi pysyy varmasti paikallaan, eikä kolahda kehykseen. Nauha kiinnitetään huolellisesti listan reunaan. Huomaa, että nauha leikataan hiukan kehyksen reunaa lyhyemmäksi, jolloin se asettuu sopivasti lasia vasten.

Nämä neljä listaa kiinnitetään 3 x 25 mm:n ruuveilla. Silloin ne on helppo irrottaa, jos sattuu vahinko ja lasi rikkoutuu. Nyt kaikki neljä listaa ovat paikallaan, ja ikkuna on valmis. Tällä tavoin voit rakentaa ikkunat juuri sen kokoisiksi kuin haluat.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tee itse ikkunaristikko

  Tee itse ikkunaristikko

  23/08 VIDEO: Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

 • Yksi avain koko taloon

  Yksi avain koko taloon

  23/08 VIDEO: On tullut aika vaihtaa pääoven lukko. Samalla päätettiin siirtyä järjestelmään, jossa yksi avain sopii moneen lukkoon. Tässä valittiin lukko, jota ei saa sisäpuoleltakaan auki ilman avainta. Se saa varkaatkin usein ...

 • Uusi alumiininen ikkunalista

  Uusi alumiininen ikkunalista

  23/08 VIDEO: Uusi alumiininen ikkunalista. Kellarin ikkuna on usein alttiina sadevedelle, ja sen vuoksi alaosan lista lahoaa varsin nopeasti. Juuri niin on tapahtunut tässäkin. Siksi se pitää nyt vaihtaa. Irrota lahonnut lista ...

 • Uudet vuorilaudat ikkunaan

  Uudet vuorilaudat ikkunaan

  23/08 VIDEO: Tässä on esimerkki siitä, miten ikkunan vuorilautoja ei koskaan saisi kiinnittää. Ylälauta ei saa missään tapauksessa olla sivulautojen välissä. Se pitää olla niiden päällä, jotta sadevesi ei pääse saumakohdista sisään ...

 • Vanhan ikkunan kunnostaminen

  Vanhan ikkunan kunnostaminen

  23/08 VIDEO: Tämä vanha ikkuna aiotaan kunnostaa. Kaikki ikkunalasit irrotetaan ja vanha kitti raavitaan pois. Vaikka kitti on vanhaa ja sitä on monta kerrosta, se on joissakin kohdin todella tiukassa. Irrota ensin irtonainen kitti ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot