Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Ensimmäinen tiilikerros

Vaikka työpiirustus olisi hyvin yksityiskohtainen, muurari asettaa ensimmäisen tiilikerroksen aina aluksi perustuksille ilman laastia. Näin hän voi varmistaa, että piirustukset vastaavat todellisuutta.

Perustuksille asetetaan aluksi palanen bitumikermiä, kuten normaalisti rakennettaessa. Sitten tiilet asetetaan silmämääräisesti paikalleen. Kun kaikki tiilet ovat paikallaan, ne järjestetään niin, että ne ulottuvat 1,5 cm perustusten yli.

Sitten tarkistetaan muurin leveys molemmista päistä. Mittojen pitää tietenkin olla yhtä suuret, joten toista puolta voi joutua hiukan siirtämään. Tiilten etäisyyden eli saumanleveyden voi määrittää kahdella tavalla. Ihanteellinen saumanleveys muurattaessa on 12 mm.

Jos käytetään apuna taittomitan kahta niveltä, saadaan 11, 5 millimetrin saumanleveys. Se on yksinkertainen ja helppo menetelmä, joka soveltuu kaikenkokoisille tiilille. Tarkempi keino on käyttää moduulimittaa.

Suomalaisen normaalitiilen pituus on 270 mm, ja sen kanssa käytetään 10 mm saumanleveyttä, modulitiilen pituus on 285 mm ja saumanleveys 15 mm ja hormitiilen pituus on 257 mm ja saumanleveys 11 mm.

Siitä voi päätellä, että viimeisen tiilen on tultava 28:lla jaollisen luvun kohdalle. Tässä esimerkissä, jossa käytetään viittä tiiltä, kokonaismitan on siis oltava 140 cm.

Koska tiilet ovat luonnonmateriaalia, niiden pituus voi vaihdella muutaman millimetrin verran. Siksi pitää varmistaa, että kokonaismitta pitää paikkansa, kun taas yksittäiset erot voi tasoittaa saumanleveydessä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Näin rakennat epätasaiselle maalle

  Näin rakennat epätasaiselle maalle

  26/08 Syvällä metsässä on pieni mökki ja palju, jossa on tilaa koko perheelle. Katso, miten kaksi rakennelmaa kantavat perustukset tehtiin epätasaiselle maalle.

 • Näin sekoitat laastit oikein

  Näin sekoitat laastit oikein

  19/08 Rappaus, laasti, betoni ja muut säkissä ostettavat materiaalit pitää sekoittaa eri tavoin. Neuvomme tässä jutussa, miten sekoittaminen sujuu helposti.

 • Koottavat perustukset

  Koottavat perustukset

  21/07 VIDEO: Perustukset voi tehdä monella tavalla, mutta tämä on yksi helpoimmista. Pohja on kaivettu valmiiksi noin tulevien perustusten alle ja täytetty soralla tai kiviaineksella, niin että sen pinta tulee noin 30 cm perustusten ...

 • Tiilikaton muuraaminen

  Tiilikaton muuraaminen

  13/07 VIDEO: Vanhoissa taloissa, joissa ei ole aluskatetta, tiilikatot on muurattu alhaalta päin, niin ettei katon alle pääse sadevettä eikä lunta. Tässä näkyy selvästi, että muuraus ei ole kunnossa.

 • Luja kiinnitys

  08/07 VIDEO: Jos haluat olla täysin varma, että laatat pysyvät kiinni, voit käyttää tätä niksiä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot