Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lasin leikkaaminen

Voit säästää paljon rahaa leikkaamalla lasiruudut itse esimerkiksi lasikuistia tai kasvihuonetta varten. Lasi on kallista, mutta kierrätyskeskuksesta löytää helposti sopivan kappaleen, jonka voi leikata itse halutun kokoiseksi.


Voit käyttää esimerkiksi rikkoutunutta eristyslasielementtiä – itse lasissa ei yleensä ole mitään vikaa. Ammattilainen leikkaa nyt 5 senttimetrin palan lasinkappaleesta.

Ensin pala mitataan ja leikkauskohtaan piirretään suora viiva. Lasia leikattaessa on tärkeintä, että lasileikkurin terä on täysin terävä. Sitä kannattaakin kokeilla ennen varsinaisen lasikappaleen leikkaamista. Jos terä ei leikkaa kunnolla, se on vaihdettava uuteen.

Useimmissa lasileikkureissa on 6 pyöröterää, jotka on merkitty numeroin. Tässä vanhassa lasileikkurissa vanha kulunut terä numero neljä vaihdetaan käyttämättömään numero viiteen.

Se käy helposti löysäämällä takapuolella olevaa ruuvia, työntämällä terä numero 5 esiin ja kiristämällä ruuvi uudelleen.

Uudella lasileikkurilla tarvitsee vain laittaa terä ykköselle tai ykköstä kuvaavan viivan kohdalle. Ennen lasin leikkaamista lasileikkuri kannattaa kastaa petroliin tai tärpättiin.

Se pienentää lasin pintajännitystä, kun terä leikkaa sitä, jolloin syntyy siistimpää jälkeä. Lasin on oltava tukevasti kiinni, kun sitä alkaa leikata. Lasin on oltava aivan tasaisella pinnalla, ja sen pitää ulottua reunaan asti.

Lasileikkuria kannattaa tukea listaa vasten ja leikata yhdellä kertaa painamalla yhtäjaksoisest lasin päästä toiseen. On hyvin tärkeää että lasia naarmutetaan aivan toisesta reunasta kokonaan toiseen reunaan asti. Lasiin tehdään vain yksi naarmu.

On mahdotonta tehdä toista naarmua täsmälleen samaan kohtaan. Sitten lasi asetetaan niin, että naarmu tulee tarkasti pöydän reunan kohdalle.

Sitten napautetaan kevyesti vasaralla poistettavaa kohtaa ……Tai lohkaistaan pala irti lasileikkurissa olevan loven avulla. Lopuksi reuna hiotaan hienolla hiomapaperilla, jolloin terävät reunat pyöristyvät hieman eikä niistä saa yhtä helposti viiltohaavoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 3 VINKKIÄ: Ruuvit ja tulpat

  3 VINKKIÄ: Ruuvit ja tulpat

  21/09 Saako tulppa olla ruuvia pitempi? Kuinka iso reiän pitää olla, ja pysyykö tulppa kiinni kipsilevyseinässä? Lue vastaukset kysymyksiin.

 • Verkotuslaasti tarttuu mihin vain

  Verkotuslaasti tarttuu mihin vain

  19/08 Uudenlaisilla laasteilla ja ohuilla lasikuituverkoilla voi rapata seiniä, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia kaikkein kokeneimmallekin rapparille!

 • Lähes ikuiset otsalaudat

  Lähes ikuiset otsalaudat

  18/08 Vaihda puiset otsalaudat kuitusementtiin, jos haluat säästyä huoltomaalaukselta. Kuitusementistä tehdyt laudat näyttävät puulta, mutta eivät lahoa koskaan.

 • OPAS: Näin käytät komposiittilautoja

  OPAS: Näin käytät komposiittilautoja

  15/08 Komposiittilautoja ei tarvitse maalata, öljytä eikä huoltaa! Näytämme, miten nerokkaita komposiittilautoja käytetään.

 • Onko komposiitti parasta terassilautaa?

  Onko komposiitti parasta terassilautaa?

  03/08 Harkitsen rakentavani terassin komposiitista, sillä se kuulostaa äkkiseltään täydelliseltä materiaalilta. Eikö komposiitilla tosiaan ole mitään huonoja puolia?

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot