Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tässä on paras maali kiviseinään

Jos maali alkaa lohkeilla irti rapatusta seinästä, syynä on usein se, että kosteus tiivistyy liian tiiviin maalikerroksen taakse. Kosteus voi jo itsessään särkeä rappauksen, ja pakkanen lisää halkeamisen vaaraa. Onneksi ongelmaan on ratkaisu.


Silikaattimaali on juoksevaa kaliumsilikaattia.

Silikaattimaali on juuri oikea valinta, jos haluat viimeistellä muuratun julkisivun hyvännäköisellä pinnalla. Rapatut ja muuratut seinät ansaitsevat pintaansa klassisen kivimaalin, joka on sukua seinän rakennusaineille. Oikea maali kestää seinässä vuosikaudet haalistumatta ja rapistumatta.

Tee se itse -maalarin kalkkimaali

Monet pitävät silikaattimaalia tee se itse -maalarin valkokalkkina. Silikaatilla onkin monet kalkkimaalin edut, minkä lisäksi sillä on helppo työskennellä. Silikaattia ei tarvitse levittää yhtä monta kerrosta kuin kalkkimaalia, eivätkä sen roiskeet syövytä kuten kalkkimaalin. Silikaattimaalista on lisäksi tarjolla monia eri värivaihtoehtoja.

Silikaatin luonnolliset edut

Silikaattimaali on perusolemukseltaan kivituote, ja se käyttäytyy aivan eri tavalla kuin vesiohenteiset maalit. Akryyli- ja muovimaalit liimautuvat alustaan ja muodostavat pinnalleen suojaavan kalvon, mutta silikaatin molekyylit sitoutuvat tiiviisti kiviseen seinärakenteeseen. Periaate on sama kuin kalkkimaalilla, mikä helpottaa maalin käsittelyä.

Silikaatin suurimpia etuja on se, että maali ei kuoriudu irti. Maali voi kyllä kulua pois pieninä hiukkasina, mutta rapautuminen on niin hidasta, että pinta on helppo pitää siistinä ja puhtaana.

Silikaattimaalin pintaan ei muodostu kalvoa, joten maali johtaa kosteuden rungosta pintaan ja päästää kosteuden haistumaan, mikä suojaa seinää kosteusja routavaurioilta. Maalin väri ja rakenne kestävät pitkään, sillä valo ei vahingoita kiteitä juuri lainkaan.

Ei mikään kalvo, vaan osa muuria

Silikaattia käytetään yleensä ulkoseiniin, mutta sillä voi maalata kestävän pinnan myös sisätiloihin. Sisäilma pysyy terveenä, sillä silikaatti ei sisällä haitallisia yhdisteitä. Silikaattimaalilla päällystetty seinä ottaa vastaan ja luovuttaa kosteutta.

Silikaatilla on helppo työskennellä, mutta se roiskahtelee helpommin kuin akryylimaali. Siksi maaliin lisätään usein sidosainetta, jotta sitä olisi helpompi levittää. Maali alkaa kuitenkin muuttua kovaksi, jos sidosainetta lisätään enemmän kuin 5 prosenttia.

NÄIN MAALAAT SILIKAATTIMAALILLA

■ Huolehdi siitä, että kivipinta on aluksi luja, puhdas ja kuiva.

■ Käytä silikaattipohjustetta parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

■ Käytä pensseliä tai telaa. Sekoita maalia usein, jotta se on tasaista.

■ Maalaa märällä märälle pohjalle. Ole nopea, sillä maali kuivuu pian.

■ Suojaa itsesi. Poista heti roiskeet. Maali syövyttää lasia ja kiveä.

■ Anna maalin kuivua 12 tuntia ennen kuin maalaat toiseen kertaan.


Paljon upeita värivaihtoehtoja

Silikaattimaali hohtaa himmeää loistetta. Maalia myydään eri sävyissä, ja esimerkiksi Weberin valikoima kattaa lähes koko luonnollisten värien skaalan. Maalaaminen on helpointa vaaleilla väreillä, koska saumat ja limitykset näkyvät niissä tummia vähemmän.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Kuinka kuiva betonilattian pitää olla?

  Kuinka kuiva betonilattian pitää olla?

  29/06 Olen valanut autotalliini uuden betonilattian, ja nyt se pitäisi maalata. Kuinka kuiva lattian pitää olla ennen kuin voin maalata sen epoksilla?

 • Sävytyskokeen lämmittäminen

  Sävytyskokeen lämmittäminen

  24/05 VIDEO: Useimmille on tuttua, että värit tummenevat kuivuessaan, mutta on paljon vaikeampi arvioida, kuinka paljon.

 • FAKTA: Onko epoksimaali vaarallista?

  FAKTA: Onko epoksimaali vaarallista?

  03/05 Teollisuudessa käytetyt epoksivalmisteet voivat aiheuttaa kroonisia sairauksia. Kuinka vaarallista on maalata kellarinlattia epoksimaalilla?

 • VIHDOINKIN maali, joka ei haise

  VIHDOINKIN maali, joka ei haise

  04/04 Vesiohenteinen maali haisee pahalle, ja höyryt ärsyttävät monia. Teknos on kehittänyt antimikrobisen ja hajuttoman maalin, ja me testasimme sen!

 • Talo puhdistaa itse itsensä

  Talo puhdistaa itse itsensä

  23/02 Uudentyyppisillä huipputeknisillä maaleilla on huikaisevia ominaisuuksia, kuten lianhylkivyys. Katso, mitä 9 fiksuimmalla maalilla voi tehdä!

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot