Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattian laatoittaminen

Kuistin lattia on valmiina laatoitettavaksi.Siihen tulee mustia ja valkoisia laattoja, ja laatoitukseen käytetään kiinnityslaastia, joka sekoitetaan niin, että se muistuttaa koostumukseltaan mämmiä.


Kiinnityslaastia levitetään vähän hiertimellä, jonka toisella puolella on hammaslasta. Kiinnityslaasti levitetään hammaslastalla. On tärkeää, että lastan hampaat ovat oikean korkuiset.

Sitä voi kokeilla painamalla laatan kiinnityslaastiin sen jälkeen, kun sitä on vedetty jammaslastalla. Laatta otetaan taas pois ja tarkistetaan, peittääkö kiinnityslaasti 80 prosenttia laatan takapuolesta. Jos ei, hammaslastan hampaat ovat liian pienet.

Jos laatat tulevat vinoon, kuten tässä, se vaatii hieman enemmän asettelutyötä kuin jos laatat tulisivat suoraan kulmaan. Mitat on otettava tarkkaan ja useita laattoja joutuu leikkaamaan.

Hyvässä laattaleikkurissa, kuten tässä, on mahdollisuus säätää leikkauskulmaa, niin että leikkauskulma on oikea joka kerralla. Tarkempiin leikkauksiin kannattaa käyttää sähköistä laattaleikkuria. Nyt laatat ovat paikallaan, ja kun ne ovat kuivuneet pari päivää, päästään saumaamaan.

Saumauslaastiin sekoitetaan vettä, niin että siitä tulee melko ohutta. Tässä käytetään mustaa saumauslaastia, joka levitetään vaahtomuovilatalla.

Vaahtomuovilatta huuhdotaan säännöllisesti vedellä ja lattia pestään. Kun koko lattia on saumattu, lattia pestään taas ja huuhdotaan, niin että kaikki saumauslaastin rippeet lähtevät.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 10 hyvää vinkkiä laattojen valintaan

  19/09 Kylpyhuoneen laattojen pitää näyttää hyviltä, mutta se ei ole laattojen ainoa tärkeä ominaisuus. Listasimme 10 asiaa, joiden PITÄÄ olla kunnossa.

 • NÄIN: Upeat metrolaatat suihkuun

  NÄIN: Upeat metrolaatat suihkuun

  16/09 Historialliset metrolaatat ovat tulleet toden teolla keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. Opastamme, miten laatoitat niillä itse.

  Vaikeus 3/4
 • GALLERIA: 6-kulmaiset laatat

  GALLERIA: 6-kulmaiset laatat

  12/09 Tuntuvatko nelikulmaiset laatat tylsiltä? Kokeile siinä tapauksessa 6-kulmaisia laattoja. Kuusikulmaisia laattoja on erivärisiä ja kokoisia. Katso vaikka!

 • Näin laatoitat 6-kulmaisilla laatoilla

  Näin laatoitat 6-kulmaisilla laatoilla

  08/09 Jos et ole koskaan laatoittanut kuusikulmaisilla laatoilla, katso ohjeet tästä! Tekniikka on nimittäin hieman erilainen kuin nelikulmaisilla laatoilla.

 • Fliser i forbandt – hvad er det?

  Fliser i forbandt – hvad er det?

  06/09 Jeg skal til at lægge nye fliser på terrassen. Min nabo anbefalede mig at lægge dem i "forbandt". Hvad betyder det?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot