Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Täytä reikä lattiassa

Lattian läpi on aiemmin kulkenut putkia, jotka on nyt poistettu. Lattiassa on niiden jäljiltä ikäviä reikiä, jotka pitää täyttää.


Ensin mitataan suurimman reiän halkaisija, joka on 44 mm. Seuraavaksi tehdään malli. Otetaan siis pala lattialautaa, johon tehdään reikäporalla reikä. Sen halkaisija on 5-10 cm suurempi kuin lattiassa oleva reikä. Myös reikiin tulevia tappeja varten tehdään mallikappale. Tämä terä on juuri sen kokoinen, että toinen terä mahtuu sen sisään. Saatat joutua kokeilemaan useita löytääksesi sellaisen terän, että reikä ja tappi sopivat täydellisesti yhteen.

Tässä on pala lattialautaa, joka muistuttaa alkuperäistä lautaa. Siten korjauskohta erottuu lattiasta mahdollisimman vähän. Tappi kannattaa tehdä kohdasta, jonka vuosirenkaat muistuttavat reikäkohdan kuviointia.

Malli kiinnitetään lautaan ja tapit porataan irti. Jos lauta on paksu, voit porata pitkän tapin ja jakaa sen myöhemmin kahteen osaan.nnen tapin kiinnittämistä lattian reikää levennetään yläosastaan. Tappireiän tulee aina olla hiukan suurempi kuin reikä, jota ollaan peittämässä. Sillä tavoin reunoista tulee aivan tasaiset.

Lattian reikiä suurennetaan samalla poranterällä, jolla tapit porattiin. Levennystä ei saa porata syvemmäksi kuin 1 cm.Ensin reunat tasoitetaan taltalla tai ruuvitaltalla niin, että leveämmässä kolossa on pohja, jonka varaan tappi asettuu.

Valitse nyt tappi, joka parhaiten sopii lattialaudan vuosirenkaisiin. Sivele puuliimaa tapin pohjaan ja sivuille ja koputtele se varovasti reikään. Lattiapinnan yläpuolelle jäävä osa poistetaan taltalla.

Menettele muiden reikien kanssa samoin. Nyt pinta vielä hiotaan, jotta lattiasta tulee aivan tasainen. Tässä on käytetty epäkeskohiomakonetta, mutta voit käyttää myös tasohiomakonetta. Tämä lattia on valkokäsitelty ja öljytty.

Jotta korjaus olisi mahdollisimman huomaamaton, on kyseinen kohta käsiteltävä valkoisella öljyllä.Sen jälkeen korjauskohtaa ei juurikaan huomaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lattian asentajan työkaluja

  Lattian asentajan työkaluja

  17/08 VIDEO: Lattian asentamisessa tarvitaan välttämättä tiettyjä työkaluja. Tarvitset vähintään metrin mittaisen vatupassin, jotta pystyt tasaamaan koolingit samalle korkeudelle. Joskus metrinkään mittainen vatupassi ei ole ...

 • Lattialautojen jatkoliitos

  Lattialautojen jatkoliitos

  17/08 VIDEO: Jotta hukkapaloja jäisi mahdollisimman vähän, aloitetaan uusi rivi edellisestä rivistä jääneellä laudanpätkällä. Tämä merkitsee, että jotkin palat eivät saa tukea kuin yhdestä koolingista.

 • Näin saat viimeisen laudan paikalleen

  Näin saat viimeisen laudan paikalleen

  17/08 VIDEO: Viimeinen, seinää vasten lauta saattaa olla hiukan hankala asentaa. Seuraavassa näytetään ratkaisu tähän pulmaan.

 • Vaihda lautojen suunta irtopontilla.

  Vaihda lautojen suunta irtopontilla.

  17/08 VIDEO: Lattia asennetaan aina urospontti edellä. Vain sillä tavoin laudat voi ruuvata kiinni niin, että ruuvit jäävät piiloon.

 • Tee lyöntipalat itse

  Tee lyöntipalat itse

  17/08 VIDEO: Lyöntipaloihin ei tarvitse kuluttaa rahaa lattian asentamista varten. Voit tehdä ne itse helposti ja edullisesti.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot