Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattialaudan asentaminen putkien ympärille

Lattialaudan asentaminen putkien ympärille saattaa olla ongelmallista. Tässä näytetään yksi parhaista tavoista ratkaista tämä ongelma.


Mittaa etäisyys seinästä lattialautaan. Tässä se on 11 cm. Viimeisen laudan on kuitenkin oltava 8 mm:n etäisyydellä seinästä, jotta lattialla on tilaa liikkua. Siksi putkien ympärille kiinnitettävä lauta voi olla vain 10,2 cm leveä.Merkitse 10,2 cm:n matka kahteen kohtaan ja vedä suora viiva koko laudan pituudelta. Tässä käytetään lattialautaa, mutta voit käyttää myös esimerkiksi vatupassia.

Halkaise lauta pistosahalla ja pidä sitä hieman vinossa. Sillä tavoin laudan alapuolesta tulee hieman kapeampi. Silloin laudan asettaminen paikalleen on huomattavasti vaivattomampaa. Aseta sahattu lauta toiseksi viimeisen päälle niin, että ne ovat aivan kohdakkain. Nyt mitataan valmiin lattian ja putkien välinen etäisyys. Tässä se on 30 mm. Tämä 30 mm sahataan laudasta pois.Mittaa sitten putkien välinen etäisyys, joka on tässä 7,5 cm. Merkitse se lautaan.

Mittaa putkien leveys kulmaviivaimella. Mittaa putken kummatkin sivut vuorotellen. Nyt putkien sijainti laudalla on mitattu ja piirretty, joten laudasta voidaan sahata sopiva pala pois.Poraa kaksi reikää reikäporalla. Halkaisijan tulee olla 10-12 mm putkien halkaisijaa suurempi. Tarkista, että putket mahtuvat reikiin. Piirrä kulmaviivaimen avulla vino viiva putkien ulkoreunaa kohti. Piirrä suora viiva reikien keskelle. Irrotettava pala on kiilan muotoinen. Sahaa pala irti pistosahalla. Pistosahaa kannattaa kallistaa hiukan, kun palaa sahataan irti. Silloin irtopalan liimaus kestää paremmin.

Pala sahataan kiilan muotoiseksi siksi, että se sopii myöhemmin täsmällisesti paikalleen, vaikka materiaalia häviää sahaamisen takia. Puuttuva puuaines jää tällä tavoin seinän puolelle ja myöhemmin lattialistan alle piiloon.Viistotuksen ansiosta laudan takaosa on melko vaivaton pujottaa paikalleen. Sivele reilu kerros puuliimaa palan kaikille liitossivuille. Saatat joutua sovittelemaan sitä edestakaisin ennen kuin se asettuu kunnolla paikalleen. Muista pyyhkiä yli pursuava liima pois.

Pane kappaleen ja seinän väliin kiila liiman kuivumisen ajaksi. Kun jalkalista on kiinnitetty, ei seinän vierestä puuttuvaa palaa näy lainkaan. Lopuksi voit kiinnittää putkien ympärille mansetit.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lattian asentajan työkaluja

  Lattian asentajan työkaluja

  17/08 VIDEO: Lattian asentamisessa tarvitaan välttämättä tiettyjä työkaluja. Tarvitset vähintään metrin mittaisen vatupassin, jotta pystyt tasaamaan koolingit samalle korkeudelle. Joskus metrinkään mittainen vatupassi ei ole ...

 • Lattialautojen jatkoliitos

  Lattialautojen jatkoliitos

  17/08 VIDEO: Jotta hukkapaloja jäisi mahdollisimman vähän, aloitetaan uusi rivi edellisestä rivistä jääneellä laudanpätkällä. Tämä merkitsee, että jotkin palat eivät saa tukea kuin yhdestä koolingista.

 • Näin saat viimeisen laudan paikalleen

  Näin saat viimeisen laudan paikalleen

  17/08 VIDEO: Viimeinen, seinää vasten lauta saattaa olla hiukan hankala asentaa. Seuraavassa näytetään ratkaisu tähän pulmaan.

 • Vaihda lautojen suunta irtopontilla.

  Vaihda lautojen suunta irtopontilla.

  17/08 VIDEO: Lattia asennetaan aina urospontti edellä. Vain sillä tavoin laudat voi ruuvata kiinni niin, että ruuvit jäävät piiloon.

 • Tee lyöntipalat itse

  Tee lyöntipalat itse

  17/08 VIDEO: Lyöntipaloihin ei tarvitse kuluttaa rahaa lattian asentamista varten. Voit tehdä ne itse helposti ja edullisesti.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot