Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Jiiriliitos nurkkaan ja kulmaan

Ennen jalkalistan sahaamista nurkkaan, on varmistuttava siitä, että kulma on suora - siis 90-asteinen.


Tässä seinät ovat suorat, joten ensimmäinen listalauta sahataan 45 asteen kulmassa. Tässä käytetään katkaisu/jiirisahaa, jolla saa ehdottomasti parhaan lopputuloksen. Voit tietenkin käyttää myös selkäsahaa ja jiirilaatikkoa. Älä vielä kiinnitä lattialistaa. Sahaa toinen lista 45 asteen kulmassa toiseen suuntaan kuin ensimmäinen.

Työnnä listat tiiviisti vastakkain ja tarkista, että liitos on aivan tasainen.Nyt voit liimata ne. Sivele tavallista puuliimaa vain toisen listan profiloituun ulkoreunaan. Tällä tavoin liitos pysyy paremmin paikallaan eikä ala ajan mittaan irvistellä.

Työnnä lattialistat yhteen ja kiinnitä ne muutamalla naulalla. Pyyhi yli pursuava liima huolellisesti pois. Sen poistaminen jo kuivuneesta kulmasta on paljon hankalampaa.Vielä siistimpi lopputulos syntyy, jos kiinnität lattian rajaan vielä kapean kulmalistan.

Se on kätevintä katkaista listasaksilla.Listasaksissa on astemerkit, joten niillä syntyy täydellinen jiirikulma. Vot leikata niillä muunkin kuin 45 asteen kulman. Tässä tarvitaan juuri 45 asteen kulmaa. Muista kääntää leikatessa kaareva puoli itseesi päin.Kiinnitä lista muutamalla naulalla.Leikkaa toinen lista samoin. Muista leikata se vastakkaisessa suunnassa.

Huomaa, että lista on leikattu kaksi millimetriä pidemmäksi kuin seinä. Nyt lista kiinnitetään seinän ja jiirin väliin. Nyt voit kiristää sen paikalleen niin, että jiiristä tulee täysin tiivis.Kiinnitä lista pienillä nauloilla lattialistaan - ei koskaan lattiaan. Näin lista ei pääse irtoamaan lattian liikkuessa edestakaisin kuten se usein tekee. Lattialistan kiinnittäminen tiiviisti kulmakohtaan, esimerkiksi seinäkkeen ympärille, on hiukan hankalampaa.

Sahaa ensin pitkät seinäpalat 45 asteen kulmassa ja kiinnitä ne muutamalla naulalla niin, että jiiri asettuu tiiviisti seinän kulmaan. Mittaa kahden listan välinen mitta huolellisesti. Tässä se on 18,1 cm. Keskikappale sahataan kummastakin päästä 45 asteen kulmassa. Päädyt sopivat kohdalleen, ja kulmaliitokset ovat vamiita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Lattian asentajan työkaluja

  Lattian asentajan työkaluja

  17/08 VIDEO: Lattian asentamisessa tarvitaan välttämättä tiettyjä työkaluja. Tarvitset vähintään metrin mittaisen vatupassin, jotta pystyt tasaamaan koolingit samalle korkeudelle. Joskus metrinkään mittainen vatupassi ei ole ...

 • Lattialautojen jatkoliitos

  Lattialautojen jatkoliitos

  17/08 VIDEO: Jotta hukkapaloja jäisi mahdollisimman vähän, aloitetaan uusi rivi edellisestä rivistä jääneellä laudanpätkällä. Tämä merkitsee, että jotkin palat eivät saa tukea kuin yhdestä koolingista.

 • Näin saat viimeisen laudan paikalleen

  Näin saat viimeisen laudan paikalleen

  17/08 VIDEO: Viimeinen, seinää vasten lauta saattaa olla hiukan hankala asentaa. Seuraavassa näytetään ratkaisu tähän pulmaan.

 • Vaihda lautojen suunta irtopontilla.

  Vaihda lautojen suunta irtopontilla.

  17/08 VIDEO: Lattia asennetaan aina urospontti edellä. Vain sillä tavoin laudat voi ruuvata kiinni niin, että ruuvit jäävät piiloon.

 • Tee lyöntipalat itse

  Tee lyöntipalat itse

  17/08 VIDEO: Lyöntipaloihin ei tarvitse kuluttaa rahaa lattian asentamista varten. Voit tehdä ne itse helposti ja edullisesti.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot