Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Läpivientien tekeminen

Lattiaa rakennettaessa vastaan tulee erilaisia johtoja ja putkia, kuten lämpöpatterien kohdalla.


Seuraavaksi näytetään, miten johdoille tehdään läpivientireiät. Koska tälle kohdalle tuleva lauta on lattian viimeinen, aluksi mitataan, kuinka leveä laudan pitää olla. Mitat merkitään lautaan, joka sahataan käsisahalla.

Kun lauta on sopivan kokoinen, siihen merkitään läpivientien paikat. Siksi lauta asetetaan lämpöjohtojen viereen. Johdot merkitään suorakulmalla kummaltakin puolelta lautaan.

Sitten mitataan etäisyys toiseksi viimeisen laudan reunasta lämpöjohtoon. Sekin merkitään lautaan.Seuraavaksi mitataan lämpöjohdon paksuus, joka tässä on 3 cm, johdon etureunaa merkitsevästä viivasta. Kun se on merkitty, voidaan piirtää vapaalla kädellä kaksi ympyrää, jotka vastaavat johtoja.

Kun läpiviennit on merkitty, merkitään irti leikattava palanen. Kummankin läpiviennin sivulle mekritään niiden keskikohta, ja nämä merkinnät yhdistetään viivalla. Lopuksi piirretään viiva läpivientien ulkoreunasta vinosti laudan takareunaan.

Läpivientejä varten lautaan porataan reiät. Poranterä on hieman läpivientejä pienempi, joten aukot on viimeisteltävä pistosahalla. Sillä sahataan myös läpivientien välistä viivaa pitkin.

Lopuksi sahataan laudan takareunasta läpivienteihin. Sahaa pidetään hieman vinossa. Näin kappale ei putoa reikään, johon se asetetaan. Leikkausta korjataan hieman pistosahalla, kunnes irtisahattu palanen sopii hyvin paikalleen.

Sitten lauta asetetaan paikalleen niin, että johdot tulevat läpivienteihin. Ennen kappaleen liimaamista paikalleen tarkistetaan, että se sopii. Kappaleen kolmelle suoralle sivulle sivellään liimaa ja se asetetaan muun lattian tasalle.

Seinän ja kappaleen välille asetetaan kiila, joka puristaa kappaletta, kun liima kuivuu. Kiilan voi poistaa liiman kuivuttua. Nyt lämpöjohdoille on tehty siistit läpiviennit.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • VIDEO: Kynnys narisee

  VIDEO: Kynnys narisee

  14/07 Kyynnyksen narinan väitetään usein johtuvan siitä, että kynnys on huonosti tuettu. Video opastaa vaihe vaiheelta, kuinka ratkaiset ongelman.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Lautojen suoristaminen

  Lautojen suoristaminen

  14/06 VIDEO: Koskaan ei voi olla varma siitä, että uudet lattialaudat ovat täysin suoria. Kieroa lautaa ei kuitenkaan tarvitse heittää menemään, sillä ammattilaisella on keino saada kierotkin laudat paikalleen.

 • Lautojen asettuminen

  Lautojen asettuminen

  14/06 VIDEO: Uusien lattialautojen pitää aina sopeutua tilaan, ennen kuin ne voi asentaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot