Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattian lakkaaminen

Lakattu lattia on kestävä, mutta sekin pitää välillä lakata uudelleen. Paras tulos syntyy, jos lattia hiotaan ensin, kuten tässä.


Aivan ensimmäiseksi lattia pitää imuroida perusteellisesti. Pienimmätkin pölyhiukkaset tarttuvat väistämättä lakkaan. Sitten voidaan aloittaa varsinainen lakkaus. Vaikka lakka näyttää maitomaiselta, se on kirkasta vesiohennettua lakkaa.

Aluksi lakataan siveltimellä reunat lattialistoja pitkin. Sen jälkeen käytetään pitkään varteen asennettua lakkaustelaa. Lakkaa sivellään pienelle alueelle kerrallaan, joka vastaa telan ulottuvuutta. Aluksi lakataan lautoihin nähden poikittain, ja kun koko lattia on lakattu, jatketaan lautojen suuntaisesti.

Näin lakka jakautuu tasaisesti eikä lattiaan jää yhtä helposti lakkaamattomia kohtia. Maaliastiassa on muovipussi. Sen ansiosta astia on helpompi puhdistaa jälkeenpäin.

Kun ensimmäinen lakkakerros on sivelty, sen pitää kuivua noin 8 tuntia riippuen lakasta ja huoneen lämpötilasta. Lattialakka saa puun syyt nousemaan koholleen. Ne on hiottava pois, jotta lattialla on mukava kävellä. Lattia hiotaan kiillotuskoneella, jossa on hieno hiomaverkko.

Se tekee siistiä jälkeä, ja sen käyttö on helpompaa kuin käsin hiominen hiomapaperilla. Kiillotuskoneen voi vuokrata konevuokraamosta. Muista käyttää hengityssuojaa.

Lattia hiotaan reunoilta epäkeskohiomakoneelta, jossa käytetään hienoa 180 numeron hiomapaperia. Ennen toista lakkakerrosta lattia lakaistaan ja imuroidaan uudelleen. Hiomisen jälkeen kannattaa hieman odottaa ennen imurointia, jotta ilmassa leijuva pöly ehtii laskeutua lattialle.

Toinen lakkakerros sivellään samalla tavoin kuin edellinenkin. Aluksi lattialistoja pitkin, sitten poikittain lautoihin nähden ja lopuksi lautojen suuntaisesti. Lopuksi lakka tasoitetaan. Nyt lattialla on kaksi lakkakerrosta, ja se lakataan vielä kertaalleen.

Ennen kolmatta lakkausta lattiaa ei tarvitse hioa, lakaista tai imuroida.Jos toisesta lakkauksesta on kulunut pari päivää, lattian voi kuitenkin pyyhkäistä kostealla rätillä ennen kolmatta lakkausta. Lattian lakkaaminen vie aikaa, mutta onneksi lakka kestää useita vuosia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • VIDEO: Kynnys narisee

  VIDEO: Kynnys narisee

  14/07 Kyynnyksen narinan väitetään usein johtuvan siitä, että kynnys on huonosti tuettu. Video opastaa vaihe vaiheelta, kuinka ratkaiset ongelman.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Lautojen suoristaminen

  Lautojen suoristaminen

  14/06 VIDEO: Koskaan ei voi olla varma siitä, että uudet lattialaudat ovat täysin suoria. Kieroa lautaa ei kuitenkaan tarvitse heittää menemään, sillä ammattilaisella on keino saada kierotkin laudat paikalleen.

 • Lautojen asettuminen

  Lautojen asettuminen

  14/06 VIDEO: Uusien lattialautojen pitää aina sopeutua tilaan, ennen kuin ne voi asentaa.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot