Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattian kiinnittäminen

Asennettaessa massiivipuulautoja suoraan koolingeille ne voi joko ruuvata tai naulata kiinni. Kirvesmies esittelee nyt molemmat menetelmät.


Kun laudat asetetaan palkeille, palkklien päälle kannattaa asettaa kaistale vaahtomuovikalvoa. Se vähentää lattialautojen kopinaa ja natinaa. Ensimmäisen laudan kohdalla pitää varmistaa, että laudan ja seinän välille jää noin 10 millimetrin rako.

Siihen käytetään sovituskappaletta. Kun sovituskappaleet ovat paikallaan, ensimmäinen lauta ruuvataan paikalleen suoraan ylhäältä. Se ruuvataan kiinni kaikkiin koolinkeihin. Ensimmäinen lauta ruuvataan sekä ylhäältä että piiloon.

Piiloruuvaaminen tarkoittaa ruuvaamista vinosti ponttiin, niin että se jää piiloon seuraavan laudan alle. Kun ensimmäinen lauta on kiinnitetty, asetetaan seuraava paikalleen, ja taas huolehditaan siitä, että reunoilla on sovituskappaleet. Lauta naputellaan nyt paikalleen käyttäen sopivanmuotoista palikkaa.

Jos ponttiuran reunoja naputetaan suoraan vasaralla, voi käydä niin, että ura menee pilalle, ja seuraavan laudan ponttia on vaikea saada paikalleen. Tämä ja seuraavat laudat ruuvataan pelkästään piiloon.

Piiloon ruuvattaessa ruuvin pitää tulla noin 45 asteen kulmaan.Ruuvien sijasta lautojen kiinnittämiseen voi käyttää upponauloja. Lauta asetetaan paikalleen ja naputetaan kiinni samalla tavoin kuin edellisetkin, mutta ruuvaamisen sijasta lyödään upponaula laudan läpi koolinkiin.

Naulattaessa on tärkeää että osuu naulaan eikä lautaan, sillä vasarasta voi jäädä rumia jälkiä lautaan. Viimeiset puoli senttimetriä hakataan upotustuurnalla. Loput laudoista naulataan kiinni samalla tavalla.

Aiemmin on käytetty perinteisesti upponauloja, mutta nykyään käytetään yhä useammin ruuveja, koska se on helpompaa eikä silloin ole yhtä suurta vaaraa että vasarasta jää rumia jälkiä uuteen lattiaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • VIDEO: Kynnys narisee

  VIDEO: Kynnys narisee

  14/07 Kyynnyksen narinan väitetään usein johtuvan siitä, että kynnys on huonosti tuettu. Video opastaa vaihe vaiheelta, kuinka ratkaiset ongelman.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Lautojen suoristaminen

  Lautojen suoristaminen

  14/06 VIDEO: Koskaan ei voi olla varma siitä, että uudet lattialaudat ovat täysin suoria. Kieroa lautaa ei kuitenkaan tarvitse heittää menemään, sillä ammattilaisella on keino saada kierotkin laudat paikalleen.

 • Lautojen asettuminen

  Lautojen asettuminen

  14/06 VIDEO: Uusien lattialautojen pitää aina sopeutua tilaan, ennen kuin ne voi asentaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot