Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lastulevyjen asentaminen

Lattialastulevystä saa erinomaisen alustan uivalle lattialle. Sitä on helppo käsitellä ja se säilyttää muotonsa.


Lattialastulevyt asennetaan jokseenkin samalla tavalla kuin tavalliset lattialaudat. Tässä ne asetetaan ne koolauksen päälle kuin kyseessä olisi tavallinen lattia. Koolinkien paikat merkitään levyihin. Näin lastulevyt on helppo kiinnittää keskelle koolinkia.

Lattialevyt eivät painu juuri lainkaan. Siksi niitä ei tarvitse edes asetella pakollisten 10–12 millimetrin päähän seinästä. Pari millimetriä riittää.Koolingin keskikohta merkitään koko levylle rakentajan suorakulman avulla. Nyt levy on helppo ruuvata paikalleen täsmälleen palkin keskelle.

Jokaiseen palkkiin tulee vähintään kolme ruuvia. Kun seuraava levy on valmiina, ensimmäisen levyn ponttiuraan pursotetaan hieman puuliimaa. Kaikki liitokset liimataan, jotta lattiasta tulee mahdollisimman vakaa.

Levyjen välisen sauman on oltava mahdollisimman tiivis. Siksi levy naputellaan mahdollisimman tiukasti kiinni sopivan palikan avulla. Koolingit merkitään seuraavaan levyyn rakentajan suorakulmalla. Ennen levyn kiinnittämistä varmistetaan, ettei liitokseen jää rakoa.

Voit varmistaa että levyt pysyvät tiiviisti yhdessä painamalla polven koolinkia vasten. Näin levy tulee kiinni koolinkeihin. S kaksi levyä tulee peräkkäin, kuten tässä, liitoksen on tultava aina koolingin kohdalle. Näin lattia pysyy varmasti lujana.Tällaisissa liitoksissa sivellään liimaa sekä sivuille että päätyihin.

Levyssä oleva pontti voidaan nyt naputella uraan niin että levyt tulevat tiukasti yhteen. Tälläkin kertaa käytetään sopivaa palikkaa. Jos naputellaan suoraan levyyn, pontti tai ura voi vahingoittua.Kun kaikki lastulevyt ovat paikallaan, ruuvien reiät pitää tasoittaa.

Niin pinnasta tulee täysin tasainen, mikä on välttämätöntä esim. jos asennetaan korkkilevyjä. Tasoittamiseen käytetään tavallista tasoitetta. Alusta on nyt valmis, ja sille voi tehdä millaisen lattian haluaa aina laminaatista massiivipuulattiaan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • VIDEO: Kynnys narisee

  VIDEO: Kynnys narisee

  14/07 Kyynnyksen narinan väitetään usein johtuvan siitä, että kynnys on huonosti tuettu. Video opastaa vaihe vaiheelta, kuinka ratkaiset ongelman.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Liitoksen piilottaminen

  Liitoksen piilottaminen

  14/06 VIDEO: Jos kaksi lattialautaa pitää liittää yhteen koolingin kohdalla, tarvitaan pientä niksiä, jotta liitoksesta tulee huomaamaton.

 • Lautojen suoristaminen

  Lautojen suoristaminen

  14/06 VIDEO: Koskaan ei voi olla varma siitä, että uudet lattialaudat ovat täysin suoria. Kieroa lautaa ei kuitenkaan tarvitse heittää menemään, sillä ammattilaisella on keino saada kierotkin laudat paikalleen.

 • Lautojen asettuminen

  Lautojen asettuminen

  14/06 VIDEO: Uusien lattialautojen pitää aina sopeutua tilaan, ennen kuin ne voi asentaa.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot