Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lukkoponttilattia

Lukkoponttilattiat ovat yleistyneet viime vuosina. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että ne on helppo asentaa ja tarvittaessa purkaa.


Lukkoponttilattialaudassa on pontti ja ura joka puolella, mutta se eroaa tavallisesta lattiasta siten, että siinä lautoja ei tarvitse naulata tai ruuvata yhteen. Ne vain työnnetään yhteen. Ammattilainen näyttää nyt, miten lukkoponttilattia asennetaan.

Kaksi ensimmäistä lautaa on helppo napsauttaa kiinni toisiinsa. On kuitenkin tärkeää, että laudat tulevat täsmälleen samalle kohtaa, joten ne naputetaan varovasti vasaralla tarkalleen oikeaan kohtaan.

Seinän ja lautojen väliin asetetaan muutama 10 millimetrin paksuinen sovituskappale. Lautojen koko vastaa vain harvoin lattian leveyttä, joten reunoilla lautoja joutuu katkaisemaan, jotta ne sopivat kohdalleen. Sitten lauta vain napsautetaan paikalleen, ja väliin asetetaan sovituskappale.

Katkaistusta laudasta jäänyt pätkä tulee ensimmäiseksi seuraavaan riviin. Lautojen on kuitenkin oltava vähintään 30 senttimetrin pituisia. Laudanpätkä napsautetaan kiinni kokonaiseen lautaan niin että pontti tulee vinossa kulmassa uraan ja lauta painetaan alas.

Nyt ensimmäinen ja toinen rivi on kiinnitetty toisiinsa.Seuraava lauta on hankalampi, sillä laudat on aluksi kiinnitettävä päistä toisiinsa. Sen jälkeen sekä kiinnitettävää että edellistä lautaa on kohotettava hieman niin että pontti menee uraan.

Nyt uuden laudan voi napsauttaa kiinni pituussuunnassa. Kaksi liitosta ei saa tulla vierekkäin. Kahden laudan puskuliitosten on oltava vähintään 60 senttimetrin päässä toisistaan.

Joitakin lautoja on naputettava hieman vasaralla, mutta siinä on oltava hyvin varovainen etteivät urat mene pilalle. Loput lattiasta asennetaan samalla tavalla, ja pian sinulla on käytössä uusi hieno lattia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Laattalattian rakentaminen

  Laattalattian rakentaminen

  14/06 VIDEO: Rakentajakoulun tässä osassa kellariin rakennetaan laattalattia. Työmenetelmät ja periaatteet ovat samat kuin rakennettaessa minne tahansa betonialustalle, esimerkiksi keittiöön, olohuoneeseen tai kodinhoitohuoneeseen.

 • Voiko laatat asentaa vanhojen päälle?

  Voiko laatat asentaa vanhojen päälle?

  19/10 Kodinhoitohuoneemme lattiassa on ikävänväriset laatat, jotka haluamme vaihtaa. Onko vanhat laatat pakko poistaa ensin vai voiko niiden päälle asentaa uudet?

 • Kuinka vinyylilattia asennetaan?

  Kuinka vinyylilattia asennetaan?

  21/08 Voiko vinyylilattian asentaa laattalattian päälle – ja miten se tehdään?

 • Kosteutta kestävät, upeat laatat

  Kosteutta kestävät, upeat laatat

  19/02 Kellarin lattia kannattaa laatoittaa monestakin hyvästä syystä. Laatat kestävät maasta nousevaa kosteutta, ja ne on helppo pestä, jos ne jäävät sisään tulvivan veden alle.

  Vaikeus 3/4
 • Laatta-faktoja

  Laatta-faktoja

  19/02 Kokosimme muutamia laattafaktoja, jotka on hyvä tietää.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot