Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Istuimen vaihtaminen

Uuden WC-istuimen voi vaihtaa itsekin. Ammattilainen näyttää tässä, miten se tehdään.

Aluksi vanha WC-istuin irrotetaan lattiasta, viemäristä ja vesijohdosta. Aluksi veden tulo suljetaan sulkuventtiilistä. Sitten putken voi ruuvata isti kahdella jakoavaimella. Jotta kaikki vesi saadaan pois, myös WC:n säiliö tyhjennetään.

Sitten istuin irrotetaan lattiasta. Se on kiinnitetty kummaltakin puolelta kahdella pitkällä ruuvilla, jotka ruuvataan auki ja poistetaan. Sen jälkeen istuimen ja lattian välinen saumaus poistetaan katkoteräveitsellä. Nyt WC-istuimen voi irrottaa varovasti viemäriputkesta.

Kuten näkyy, siihen on aikojen kuluessa kerääntynyt melkoisesti likaa ja kalkkia. Niiden poistamiseen kannattaa varata aikaa. Hajua voi vähentää panemalla wc-paperimytyn viemäriputken suulle. Seuraavaksi asennetaan uusi WC-istuin. Sen mukana tulee asennusruuvit ja muovimuhvi, joka liitetään viemäriputkeen.

Paperi poistetaan viemäriputken suulta ja putken sisäpuolelle sivellään hieman liukuainetta niin että WC-istuin liukuu helpommin paikalleen. Sen jälkeen WC-istuimen voi varovasti asettaa viemäriputkeen. WC-istuimen on tarkoitus tulla seinän suuntaisesti.

LVI-asentaja tarkistaa suunnan nivelmitalla mittaamalla ensin istuimen takaosan, koska se määräytyy viemäriputken sijainnin mukaan. Sitten hän sovittaa etuosan mittojen mukaan.

Nyt istuimeön tarkka sijainti on määritetty, ja asentaja voi merkitä, mille kohtaa asennusruuvit tulevat lattiaan. Paikka merkitään ohuella lyijykynällä, jota pidetään hieman vinossa.

Samalla merkitään, mihin kohtaan istuimen reuna tulee.Istuin poistetaan taas, ja nyt on selvillä, mihin kohtaan lattiaa pitää porata. Ammattilainen poraa aluksi kohtisuoraan kaakeliin. Kun pora on mennyt kaakelin läpi, poraa voi taivuttaa niin, että se tulee oikeaan kulmaan istuimeen nähden.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Tarkista WC

  Tarkista WC

  19/07 VIDEO: WC-istuimen vesi voi valua huomaamatta koko ajan, ja vuoden aikana se voi kuluttaa sadasta kahteen kuutiometriä vettä – se maksaa sadasta neljäänsataan euroa.

 • Vuotavan WC:n korjaaminen

  Vuotavan WC:n korjaaminen

  03/06 VIDEO: Vuotava WC on ärsyttävä ja tulee kalliiksi. Mutta sen voi korjata. Ongelmana on se, ettei tuloventtiili toimi kunnolla. Se tarkoittaa, että vesi jää juoksemaan, vaikka säiliö on täynnä.

 • Henkilökohtainen WC

  Henkilökohtainen WC

  15/04 Kylpyhuone tunnistaa sisääntulijan ja säätää istuimen lämpötilan, valitsee musiikin ja huuhtelu­tavan tulijan toiveiden mukaan. Amme täyttyy itsestään ja suihku ilmoittaa, milloin veden lämpötila on toiveiden ...

 • Pääsy käsiksi piilotettuun vesisäiliöön?

  Pääsy käsiksi piilotettuun vesisäiliöön?

  17/03 Aion asentaa seinään kiinnitettävän WC-istuimen, jossa on piilotettu vesisäiliö. Pitääkö vesisäiliöön päästä käsiksi?

 • Näin ripustat WC-istuimen

  Näin ripustat WC-istuimen

  18/01 Se näyttää hyvältä, vie vähemmän tilaa ja on kätevä puhdistaa. Suosittu seinäripusteinen WC-istuinmalli on helppo asentaa. Katso vaikka!

  Vaikeus 3/4

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot