Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattian vedeneristys

Suihkunurkan lattia on tasoitettu itsetasoittuvalla tasoitteella, ja nyt siihen tehdään vedeneriste.


Suihkunurkan lattia on tasoitettu itsetasoittuvalla tasoitteella, ja nyt siihen tehdään vedeneriste. Seinän ja lattian väliin kiinnitetään koko matkalta tiivistysnauhat aivan kuten seinien vedeneristystä tehdessä. Siksi nurkat hiotaan ja lakaistaan, niin että ne ovat täysin puhtaat pölystä ja liasta.Nauhaa voi olla vaikea saada nurkkiin, mutta ammattilaisella on kätevä niksi.

Noin 20 senttimetrin palanen taitetaan keskeltä ja leikataan nauhan puoleenväliin. Suojakalvo poistetaan, ja toinen leikattu kulma asetetaan toisen päälle, niin että se muodostaa pienen kulman.Aluksi kaikki neljä kulmaa asetetaan paikalleen, niin että ne tulevat tiiviisti kiinni seinään. Tähän voi tarvittaessa käyttää saumauskauhaa.Lattiakaivon ympärille leikataan nauha, joka sopii lattiakaivon runkoon.

Sen jälkeen koko kylpyhuoneen reunoille kiinnitetään itse liimautuva tiivistysnauha, niin että kaikki välit seinän ja lattian välillä on tiivistetty. Sitten pohjustetaan valettu betonilattia. Tähän käytetään hyväksyttyä märkätilapraimeria, johon on lisätty punaista väriainetta. Sen avulla näkee, mihin kohtaan ainetta on jo levitetty. Samalla varmistetaan, ettei mikään kohta jää käsittelemättä. Praimeri levitetään joko telalla tai siveltimellä, kuten tässä. Kun se on levitetty, työtä voi jatkaa seuraavana päivänä.Koko lattiaan tulee vedeneristys. Siihen käytetään märkätiloihin hyväksyttyä kaksiosaista kumikalvoa. Kalvo on usein helpointa levittää siveltimellä seinän ja lattian välissä olevan tiivistysnauhan päälle.Isommille pinnoille, kuten tähän suihkunurkkaan kalvo levitetään hammaslastalla.

Kun se kammataan 4-millisellä hammaslastalla, se levittyy tasaisesti. Kun vedeneriste sitten silotetaan, siitä tulee varmasti sopivan paksuinen. Vedeneristeen paksuuden on oltava vähintään puoli millimetriä ja lattiakaivon ympärillä puolitoista millimetriä. Suihkunurkan reunoihin vedeneriste levitetään siveltimellä. Lattian laatoittamisen voi aloittaa, kun vedeneriste on kuivunut, mihin kuluu vähintään 24 tuntia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  14/09 Vesieristys ei ole maailman jännittävin aihe. Siitä PITÄÄ kuitenkin tietää muutama asia, sillä sääntöjen rikkominen voi johtaa vakaviin vaikeuksiin!

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  13/09 VIDEO: Nyt käydään läpi, miten syntyy helppotekoinen ritilä käytettäväksi joko pihasuihkussa tai kylpyhuoneessa. Parhaiten tarkoitukseen sopii tietenkin kovapuinen terassilauta.

 • Lasimosaiikki

  Lasimosaiikki

  16/08 VIDEO: Kylpyamme on koottu märkätilalevyistä, jotka päällystetään nyt lasimosaiikilla.

 • Huurtumaton peili

  Huurtumaton peili

  16/08 VIDEO: Kylvyn jälkeen peili menee usein huuruun. Se on ärsyttävää, mutta sen voi välttää asentamalla peilin taakse lämmityksen.

 • Silikonisauman uusiminen

  Silikonisauman uusiminen

  16/08 VIDEO: Paraskaan silikonisauma ei kestä ikuisesti. Tämä sauma ainakin pitää vaihtaa pikimmiten. Osaksi siksi, ettei se näytä enää siistiltä, mutta ennen kaikkea siksi, että se ei ehkä ole enää tiivis.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot