Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattian valaminen

Ennen kuin lattialle valetaan betonia, poimulevyt kiinnitetään paikalleen kiilamaisilla puupalikoilla, jotka kiinnitetään ruuveilla.


Ennen kuin lattialle valetaan betonia, poimulevyt kiinnitetään paikalleen kiilamaisilla puupalikoilla, jotka kiinnitetään ruuveilla. Palikat on muotoiltu niin, että ne tulevat betonikerroksen yläpinnan tasalle. Näin betonin pinnan korkeuden voi tarkistaa niiden avulla. Seiniä vasten tehdään reunus EPS-muovista, joka estää kylmäsillan muodostumista ja pitää betonia paikallaan valettaessa. EPS-muovi ulottuu noin kolme senttimetriä valettavaa betonikerrosta ylemmäksi.Sitten tarkistetaan vesivaa’alla, että lattian kallistuksesta tulee sopiva. Tästä näkyy selvästi, kuinka lattia kallistuu suihkunurkkaan päin.

Kun betonia tuodaan huoneeseen, lämmitysletkut on suojattu oviaukossa olevalla levyllä.Sitten sekoitetaan betoni. Sen voi tehdä itse sementistä, sorasta, vedestä ja 4-8-millisistä kivistä. Yhteen osaan sementtiä sekoitetaan kaksi osaa soraa ja kaksi osaa kiveä, ja veden avulla betonin koostumusta säädellään niin, että siitä tulee verraten paksua eikä liian märkää. Tässä voi käyttää myös kuivabetonia ja lisätä kiviä ja vettä pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.Tässä betoni sekoitetaan pihakäytävällä, josta se kuljetetaan kottikärryillä ovelle ja sieltä sangossa ylös portaita. Tämä on raskasta työtä, jossa tarvitaan vahvaa apumiestä.Betonin levittäminen aloitetaan kylpyhuoneen nurkasta, ja on tärkeää huolehtia, että betoni levitetään kunnolla reunoja pitkin.Betoni pitää täryttää, ettei siihen tule ilmataskuja. Se sujuu helpoimmin kävelemällä kostealla betonilla, jolloin se tallautuu tiiviisti.

Suihkunurkassa pinta kannattaa tasoittaa huolellisesti. Mitä tarkemmin kallistus tulee, sitä vähemmän sitä tarvitsee tasoittaa seuraavassa vaiheessa. Betonipintaa tasoitetaan ja silotellaan sekä hiertimellä että muurauskauhalla ja koko ajan tarkistetaan, että siihen tulee oikea kallistus kohti lattiakaivoa. Kuten näkyy, myös vesivaakaa käytetään betonin tasoittamiseen suhteessa puupalikoihin, jotka ruuvattiin lattiaan aikaisemmassa vaiheessa.

Sitten merkitään kahdella laudalla, mihin suihkunurkka tulee.Sen jälkeen tarkistetaan, että reunat ovat täysin suorassa, lautoja myöten raaputetaan hieman betonia pois, lattia suoristetaan muurauskauhalla ja tarkistetaan uudelleen, että kaikki on suorassa.Teräksisellä suorakulmalla tarkistetaan, että nurkka tulee kohtisuoraan seinää vasten.

Sitten tehdään hiertimellä oikeaa kallistusta lattiakaivoon päin.Kun betoni tulee laudan yläreunan tasolle nurkkauksen ulkopuolella ja alareunan tasolle sen sisäpuolella, suihkunurkka on varmasti muuta lattiaa alempana. Mitä enemmän betonia silotellaan, sitä enemmän vettä siihen imeytyy, ja lopulta sen käsittely on lähes mahdotonta. Suihkunurkka on nyt valmis, ja loput betonista levitetään tasaisesti lattialle lapion, hiertimen ja vesivaa’an avulla. Lopuksi lattia peitetään muovilla, jotta betoni ei kuivu liian nopeasti, sillä silloin se saattaa halkeilla. Kuumana päivänä betonia kannattaa kostuttaa hieman. Voi kestää jopa kuukausi, ennen kuin betoni on täysin kovettunut ja valmis laatoitettavaksi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  14/09 Vesieristys ei ole maailman jännittävin aihe. Siitä PITÄÄ kuitenkin tietää muutama asia, sillä sääntöjen rikkominen voi johtaa vakaviin vaikeuksiin!

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  13/09 VIDEO: Nyt käydään läpi, miten syntyy helppotekoinen ritilä käytettäväksi joko pihasuihkussa tai kylpyhuoneessa. Parhaiten tarkoitukseen sopii tietenkin kovapuinen terassilauta.

 • Lasimosaiikki

  Lasimosaiikki

  16/08 VIDEO: Kylpyamme on koottu märkätilalevyistä, jotka päällystetään nyt lasimosaiikilla.

 • Huurtumaton peili

  Huurtumaton peili

  16/08 VIDEO: Kylvyn jälkeen peili menee usein huuruun. Se on ärsyttävää, mutta sen voi välttää asentamalla peilin taakse lämmityksen.

 • Silikonisauman uusiminen

  Silikonisauman uusiminen

  16/08 VIDEO: Paraskaan silikonisauma ei kestä ikuisesti. Tämä sauma ainakin pitää vaihtaa pikimmiten. Osaksi siksi, ettei se näytä enää siistiltä, mutta ennen kaikkea siksi, että se ei ehkä ole enää tiivis.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot