Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Huurtumaton peili

Kylvyn jälkeen peili menee usein huuruun. Se on ärsyttävää, mutta sen voi välttää asentamalla peilin taakse lämmityksen.


Kylpyhuoneen kaakeleiden väliin on jätetty tilaa peiliä varten, ja ammattilainen on tehnyt pahvista mallineen, joka sopii täsmälleen aukkoon. Mallineen voi toimittaa lasiliikkeeseen, jossa valmistetaan tarkoin sopiva peili. Tälle seinälle on liimattu kerros pvc-muovia, joka pitää poistaa ennen lämmityslaitteen asentamista.

Näin peili tulee aivan kaakeliseinän tasalle, jolloin se näyttää huolitellulta.Pvc-muovista leikataan alue, joka on hieman asennettavaa lämmityslaitetta isompi. Muovi irrotetaan katkoteräveitsellä ja tarvittaessa vasaralla ja vanhalla taltalla.Kun muovi on poistettu, asetetaan lämmityslaite paikalleen. Se on sähköverkkoon kytketty metalliverkko, joka toimii vähän samalla tavoin kuin lattialämmitys.

Metalliverkon asettaminen on aika helppoa, sillä johdinverkko kiinnittyy itsestään.Seinään porataan kaksi reikää 10 millimetrin poralla. Johdot vedetään niistä läpi. Lämmityslaitetta ei saa kytkeä itse, vaan siihen tarvitaan hyväksytty sähkömies.Kun kaikki johdot on saatu piiloon, lämmitysverkko peitellään juuri ja juuri kiinnityslaastilla. Tässä on oltava varovainen, ettei verkko vahingoitu.

Kun kiinnityslaasti on kuivunut, se välittää lämpöä tasaisesti lämmityslaitteesta peiliin. Siihen kohtaan, jossa johdot kulkevat seinän läpi, asennetaan väliaikaisesti pari lautaa, jotka pitävät johdot kiinni laastissa sen aikaa kun se kuivuu.Seuraavana päivänä kiinnityslaasti on kuivunut, ja laudat voi taas poistaa.

Nyt peili on toimitettu lasiliikkeestä, ja sen takapuolelle levitetään nopeasti kovettuvaa kiinnityslaastia. Laasti kammataan 4-millisellä hammaslastalla, niin että se jakautuu tasaisesti. Peili asetetaan saman tien paikalleen. Näin ison peilin asettelemiseen tarvitaan kaksi henkilöä.Peili painetaan kiinnityslaastiin ja se asetellaan huolellisesti, niin että sauman paksuus on sama koko matkalta.

Peili tuetaan alareunasta kahdella saumaan asetettavalla kiilalla, niin ettei peili vajoa ennen kuin laasti on kuivunut.Lopuksi peilin reunat saumataan samanvärisellä saumauslaastilla kuin muualla kaakeliseinässä.Lopuksi käytetään kosteaa huopahierrintä, niin että saumasta tulee aivan sileä ja siisti. Nyt peili on tukevasti paikallaan eikä huurru.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  Onko kylpyhuoneesi vesieristetty?

  14/09 Vesieristys ei ole maailman jännittävin aihe. Siitä PITÄÄ kuitenkin tietää muutama asia, sillä sääntöjen rikkominen voi johtaa vakaviin vaikeuksiin!

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Kovapuinen suihkuritilä

  13/09 VIDEO: Nyt käydään läpi, miten syntyy helppotekoinen ritilä käytettäväksi joko pihasuihkussa tai kylpyhuoneessa. Parhaiten tarkoitukseen sopii tietenkin kovapuinen terassilauta.

 • Lasimosaiikki

  Lasimosaiikki

  16/08 VIDEO: Kylpyamme on koottu märkätilalevyistä, jotka päällystetään nyt lasimosaiikilla.

 • Silikonisauman uusiminen

  Silikonisauman uusiminen

  16/08 VIDEO: Paraskaan silikonisauma ei kestä ikuisesti. Tämä sauma ainakin pitää vaihtaa pikimmiten. Osaksi siksi, ettei se näytä enää siistiltä, mutta ennen kaikkea siksi, että se ei ehkä ole enää tiivis.

 • Lattian vedeneristys

  Lattian vedeneristys

  16/08 VIDEO: Suihkunurkan lattia on tasoitettu itsetasoittuvalla tasoitteella, ja nyt siihen tehdään vedeneriste.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot