Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kulmahylly kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneeseen saa helposti lisää hyllyjä niin, että kaakeliin tai muuhun seinäpintaan ei jouduta tekemään reikiä.

Työhön tarvitaan 6 mm:n paksuista mdf-levyä. Merkitse ensin kohta, joka keskipisteenä levyyn piirretään ympyrä.
Kapeasta listasta ja naulasta syntyy harppi, joka vastaa ympyrän sädettä. Tässä tapauksessa se on 25 cm.Sen merkiksi naula lyödään 25 cm:n päähän. Lyö naula mdf-levyn keskelle. Pidä lyijykynää listan toisessa päässä ja piirrä kynällä levyyn ympyrä pyörittämällä omatekoista harppilistaa.

Sahaa ympyrä irti pistosahalla. Alapuolelta sahattaessa piirrosviivaa on helppo seurata. Jos et ole tottunut pistosahan käyttäjä, kannattaa ehkä sahata yläpuolelta. Kun puolet ympyrästä on sahattu, pane sen päälle viivoitin ja jaa ympyrä ensin kahteen osaan ja sitten jälleen ne kahteen osaan.

Näin lopputuloksena on neljä samankokoista kappaletta. Sahaa sitten loput ympyrästä pistosahalla. Sahaa neljää osaa erilleen tavallisella käsisahalla, jolla syntyy kauniimpi lopputulos kuin pistosahalla.

Muista sahata aivan merkkiviivan keskeltä, jotta paloista tulee täsmälleen samankokoiset. Jos sahaat palaset huolellisesti, kaikki neljä ovat aivan samankokoisia. Puulista on nostettu nurkkaan, jotta siihen saadaan merkityksi ylimmän hyllyn korkeus.

Samoin merkitään alimman hyllyn paikka.Sekä listaa että hyllyjä pitää vielä sahata, mieluiten ulkotiloissa. Alimman ja ylimmän merkin väliin jää 102 cm. Siksi kaksi keskihyllyä sijoittuvat 34 cm:n päähän ylä- ja alahyllystä. Merkit tehdään siis 34 ja 68 cm:n kohdalle.

Piirrä ensin viivaimen avulla listaan poikkiviivat ja aseta sitten hylly viivan kohdalle, jolloin voit jäljentää hyllyyn paksuuden listaan. Sahaa pala pois hienohampaisella sahalla. Sahaa kumpaakin viivaa pitkin, kunnes olet suunnilleen listan puolivälissä.

Kun heilautat sahanterää sivusuunnassa, puupala irtoaa. Loput voi irrottaa katkoteräveitsellä. Sahaa kolot muille kolmelle hyllylle samalla tavalla. Nyt on aika kokeilla hyllyä koloon. Hylly on hiukan leveämpi kuin pois sahattu kolo, mutta niin pitää ollakin, jotta se pysyy paikallaan.

Kolon syvyys mitataan, ja mitta siirretään hyllyyn. Nyt on helppo nähdä, kuinka paljon hyllystä sahataan pois. Kaikki neljä hyllyä pannaan puristimella yhteen, ja sahauskohta merkitään viivaimen avulla.Jälleen tarvitaan hienohampaista sahaa.

Hyllyt ovat edelleen hiukan tiukat listaan. Siksi reunoja pitää hiukan hioa.Kun molemmilta puolilta vähän hiotaan, hylly liukuu paikalleen. Kaikki hyllyt tarkistetaan samalla tavalla ja hiotaan tarvittaessa sopivan kokoisiksi.

Kaakeleihin ei nyt porata reikiä. Lista liimataan paikalleen tavallisella asennusliimalla. Liimaa levitetään leveän sivun lisäksi myös sille sivulle, joka asettuu toista seinää vasten. Paina lista kaakelin päälle niin, että se ulottuu noin sentin verran kaakelireunan alapuolelle.

Maalarinteippi pitää listaa paikallaan, kunnes liima on kuivunut. Sen jälkeen maalarinteipin voi ottaa pois. Nyt hyllyt voi asettaa paikalleen. Niitä ei tarvitse liimata eikä ruuvata, vaan ne vain työnnetään paikalleen listaan sahattuun koloon.

Sahattujen kolojen ansiosta hyllyt asettuvat tiiviisti nurkkaan. Nyt hylly on valmis otettavaksi käyttöön, ja huolimatta kevyestä rakenteesta se on varsin kestävä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  15/09 VIDEO: Kuinka rakennetaan seinä, jossa on kiinteä vesisäiliö, WC-istuin ja senään kiinnitetty käsienpesuallas? Seuraavassa ammattilainen vastaa näihin kysymyksiin. Hän näyttää tässä, miten voi valmistaa ja rakentaa seinän vain ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  13/09 VIDEO: Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:  6 Tyylikäs naulakko

  KYLPYHUONEKALUSTEET: 6 Tyylikäs naulakko

  13/09 VIDEO: Jos tähteeksi on jäänyt vaikka tämänkaltainen puulevyn pala, voit tehdä siitä tuota pikaa pienen naulakon. Jos naulakkoa on tarkoitus käyttää kylpyhuoneessa, se on tietenkin tehtävä puusta, joka sietää kosteutta. Tässä ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  13/09 VIDEO: Jos tarvitset erikoismittaista, altaalla varustettua pöytätasoa, voit helposti rakentaa sen märkätilalevystä.Tässä käytetään 100 mm paksua wedi-levyä, johon rakennetaan allas 40 cm:n päähän levyn toisesta päästä.

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:4 Kovapuinen kehys peiliin

  KYLPYHUONEKALUSTEET:4 Kovapuinen kehys peiliin

  13/09 VIDEO: Peiliä ei aina tarvitse kiinnittää kylpyhuoneen kaakeliin. Tässä puuseppä näyttää, kuinka peili, hammasmukitelineet ja saippuateline kiinnitetään puulevyyn, joka sitten ripustetaan kylpyhuoneeseen. Silloin ei ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot