Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kovapuinen kehys peiliin

Peiliä ei aina tarvitse kiinnittää kylpyhuoneen kaakeliin. Tässä puuseppä näyttää, kuinka peili, hammasmukitelineet ja saippuateline kiinnitetään puulevyyn, joka sitten ripustetaan kylpyhuoneeseen. Silloin ei kaakeliseinään tarvitse porata paljon reikiä ja samalla puu tuo kylpyhuoneeseen uutta ilmettä. Lisäksi teline on helppo tarvitaessa vaihtaa.

Ensiksi merkitään, kumpi puoli puulevystä tulee ylöspäin. Se kannattaa tehdä jo siksikin, että ripustushelat tulevat varmasti kiinnitetyiksi oikein päin. Sitten mitataan levyn takapuolelta, mille kohdille ripustushelat kiinnitetään.

Selvitä ensin levyn keskikohta, joka tässä on 41 cm. Mittaa sitten keskeltä yhtä pitkä matka kumpaankin suuntaan ja merkitse kohdat, joihin ripustushelat kiinnitetään. Tarkista mitta vielä sivulta ja samaan aikaan etäisyys yläreunasta.

Puulevyyn jyrsitään heloille kolot, ja siksi siihen piirretään ensiksi helan ääriviivat. Kolot tehdään yläjyrsimellä ja terällä, joka on hiukan pienempi kuin ne kolot, jotka on tarkoitus jyrsiä.

Nyt jyrsitään kolot heloille ohjaten terää piirroksen sisäpuolella. Tässä työssä on muistettava aina käyttää kuulosuojaimia. Kaarevassa päässäkin terän ohjaaminen on helppoa, sillä terä on kapeampi kuin piirroskohta.

Nyt koko kolo on jyrsitty, ja on aina tarkistaa, onko sen syvyys sopiva käytetävälle helalle. Ei haittaa, vaikka kolo olisi hiukan suurempi kuin hela. Kun heloille jyrsitään tällaiset aukot, puulevy asettuu tiiviisti seinää vasten.

Reunat hiotaan siisteiksi ja kaikki sahanpuru poistetaan ennen seuraavaa mittausta. Nyt merkitään kohdat, joihin porataan reiät ruuveille. Niiden varassa levy pysyy paikallaan.

Muista asettaa hela oikein päin, kun merkitset ruuvin paikkaa.Kun kolo on jyrsitty, on tärkeää tarkistaa, että ruuvinkannalle jää riittävästi tilaa helan taakse. Helat kiinnitetään 20 mm:n ruuveilla, jotka sopivat täsmälleen helan suppilonmuotoisiin loviin.

Kun helalle on jyrsitty kolo, puulevy asettuu tiiviisti kylpyhuoneen seinää vasten. Nyt levy käännetään toisin päin, sillä peili sekä hammasmuki- ja saippuatelineet kiinnitetään tietenkin oikealle puolelle.

Peili asetetaan toivotulle korkeudelle levyn keskelle. Tällä kertaa peiliä ei kiinnitteä tavanomaisilla peiliheloilla vaan se liimataan asennusliimalla kiinni puulevyyn. Levitä liimaa aaltomaisesti peilin takapintaan.

Ennen peilin painamista paikalleen on hyvä vielä tarkistaa, että se tulee varmasti oikealle kohdalle. Asennusliima on nimittäin niin lujaa, että peiliä on lähes mahdoton irrottaa.Hammasmuki- ja saipputelineet voi kiinnittää mieleiseensä kohtaan.

Kokonaisuus on kuitenkin harmonisin, jos ne ovat samalla korkeudella ja saman matkan päässä reunoista. Kiinnitysheloja varten kannattaa porata ensin reiät. Käytä terää, jonka halkaisija on puoli milliä pienempi kuin ruuvien.

Silloin ne uppoavat hyvin sisään ja kiinnittyvät kuitenkin kunnolla. Pitimet työnnetään heloihin ja ruuvataan kiinni pienellä kuusiokoloavaimella. Nyt puulevy on valmis kiinnitettäväksi seinälle, mutta sitä ennen ruuvien paikat on merkittävä vatupassin avulla, jotta levy tulee varmasti suoraan.

Samalla merkitään niiden paikat niin, että ne osuvat puulevyn helojen kohdalle. Tässä piirretään pystysuora merkkiviiva ja sitten vaakasuora. Tässä vaiheessa on tärkeää tarkistaa vatupassilla, että merkit ovat samalla korkeudella.

Nyt ruuvit voi kiinnittää seinään, mutta on muistettava jättää niiden kannat sen verran esiin, että ne tarttuvat ripustushelojen reikiin.Uusi puulevyyn kiinnitetty peili voidaan nyt ripustaa paikalleen.

Jos joskus kyllästyt tähän rakennelmaan, se on helppo ottaa pois, eikä seinä ole sen jäljiltä täynnä ruuvinreikiä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  15/09 VIDEO: Kuinka rakennetaan seinä, jossa on kiinteä vesisäiliö, WC-istuin ja senään kiinnitetty käsienpesuallas? Seuraavassa ammattilainen vastaa näihin kysymyksiin. Hän näyttää tässä, miten voi valmistaa ja rakentaa seinän vain ...

 • 5 Kulmahylly kylpyhuoneeseen

  5 Kulmahylly kylpyhuoneeseen

  15/09 VIDEO: Kylpyhuoneeseen saa helposti lisää hyllyjä niin, että kaakeliin tai muuhun seinäpintaan ei jouduta tekemään reikiä. Työhön tarvitaan 6 mm:n paksuista mdf-levyä. Merkitse ensin kohta, joka keskipisteenä levyyn piirretään ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  13/09 VIDEO: Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:  6 Tyylikäs naulakko

  KYLPYHUONEKALUSTEET: 6 Tyylikäs naulakko

  13/09 VIDEO: Jos tähteeksi on jäänyt vaikka tämänkaltainen puulevyn pala, voit tehdä siitä tuota pikaa pienen naulakon. Jos naulakkoa on tarkoitus käyttää kylpyhuoneessa, se on tietenkin tehtävä puusta, joka sietää kosteutta. Tässä ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  13/09 VIDEO: Jos tarvitset erikoismittaista, altaalla varustettua pöytätasoa, voit helposti rakentaa sen märkätilalevystä.Tässä käytetään 100 mm paksua wedi-levyä, johon rakennetaan allas 40 cm:n päähän levyn toisesta päästä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot