Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Saunapenkki teakista

Tästä hienosta 40 mm paksusta teaklevystä rakennetaan pieni, piiloliitoksinen saunapenkki. Levy on sahattu kolmeksi palaksi. Tässä on kaksi 41 cm:n palaa, joista tulee jalat, ja yksi metrin mittainen istuinpala. Palat kootaan yhteen puutapeilla ja -liimalla.Merkitse aluksi jalkoihin tappien sijainti. Kummankin levyn keskelle tulee kolme puutappia.

Kaksi ulointa tulee 4 cm:n päähän levyn reunasta. Kolmas sijoitetaan tietenkin keskelle.Kun reiät on merkitty, lyö joka kohtaan pieni naula. Lyö naulat samalla tavalla toiseenkin jalkaan.

Katkaise tongeilla naulan kannat niin, että näkyviin jää pari milliä naulaa. Jalat kiinnitetään 5 cm:n päähän istuimen reunoista. Mittaa ja merkitse suorakulman avulla jalkojen paikat.

On tietenkin tärkeää, että jalat tulevat aivan kohtisuoraan. Kun olet merkinnyt kummankin jalan paikan, merkitse kohdat, joihin porataan reiät tappeja varten. Tässä äskeiset pikkunaulat ovat hyvänä apuna.

Aseta jalka täsmälleen merkkiviivan keskelle ja lyö sitä varovasti istuinta kohti. Nyt naulojen avulla on merkitty, mille kohdille reiät pitää porata. Tappien pituus on 40 mm ja halkaisija 10 mm.

Siksi tarvitaan 10 mm:n terää, jolla sekä istuimeen että jalkoihin porataan 20 mm syvät reiät. Merkitse terään teipillä, miten syvälle on tarkoitus porata. Pidä poraa kohtisuorassa ja poraa kumpaankin reunaan kolme 20 mm syvää reikää.

Muista lopettaa poraaminen, kun teippi osuu puun pintaan. Merkitse ristillä sekä jalkoihin että penkkiin, miten päin jalat asetetaan paikalleen, kun reiät on porattu.Vedä tongeilla naulanpätkät irti ja kiinnitä levyt tukevasti penkkiin.

Poraa jalkalevyyn kolme 20 cm:n reikää. On tärkeää, että pora pysyy koko ajan kohtisuorassa. Kun kaikki reiät on porattu, yhdistä osat.  Pursota aluksi vedenpitävää puuliimaa istuimen tapinreikiin. Lyö tapit varovasti reikiin pohjaan saakka.

Ennen lopullista liimausta on hyvä tarkistaa, että osat sopivat varmasti yhteen. Levitä seuraavaksi liimaa tappien päihin ja myös väleihin. Paina jalkalevyt kiinni istuimeen.

Kiinnitä toinen jalka samoin. Jos et saa levyä painetuksi aivan pohjaan saakka, napauta sitä vasaralla. Käytä apuna pientä lyöntipalaa, jotta puuhun ei jää jälkeä vasarasta.

Nyt penkki on on valmis, mutta lattian suojelemiseksi kumpaankin jalkalevyyn on hyvä kiinnittää kaksi kumijalkaa. Ne kiinnitetään levyn keskelle parin sentin päähän reunasta.

Teakiin porataan ensin ruuveja varten reiät terällä, jonka halkaisija on puoli milliä pienempi kuin ruuvien, joilla kumijalat kiinnitetään. Sillä tavoin ruuvit on helppo kiertää paikalleen, ja samalla ne tarttuvat tukevasti puuhun.

Penkki on valmis vietäväksi saunaan, kun sen pintaa vielä hiukan hiotaan ohuella hiekkapaperilla.

Sivele penkin pintaan vielä hiukan teaköljyä. Pinnasta tulee entstäkin kauniimpi, ja samalla öljy suojaa sitä vedeltä ja kalkkitahroilta. Penkki on hyvä käsitellä öljyllä pari kertaa vuodessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  15/09 VIDEO: Kuinka rakennetaan seinä, jossa on kiinteä vesisäiliö, WC-istuin ja senään kiinnitetty käsienpesuallas? Seuraavassa ammattilainen vastaa näihin kysymyksiin. Hän näyttää tässä, miten voi valmistaa ja rakentaa seinän vain ...

 • 5 Kulmahylly kylpyhuoneeseen

  5 Kulmahylly kylpyhuoneeseen

  15/09 VIDEO: Kylpyhuoneeseen saa helposti lisää hyllyjä niin, että kaakeliin tai muuhun seinäpintaan ei jouduta tekemään reikiä. Työhön tarvitaan 6 mm:n paksuista mdf-levyä. Merkitse ensin kohta, joka keskipisteenä levyyn piirretään ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  13/09 VIDEO: Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:  6 Tyylikäs naulakko

  KYLPYHUONEKALUSTEET: 6 Tyylikäs naulakko

  13/09 VIDEO: Jos tähteeksi on jäänyt vaikka tämänkaltainen puulevyn pala, voit tehdä siitä tuota pikaa pienen naulakon. Jos naulakkoa on tarkoitus käyttää kylpyhuoneessa, se on tietenkin tehtävä puusta, joka sietää kosteutta. Tässä ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  13/09 VIDEO: Jos tarvitset erikoismittaista, altaalla varustettua pöytätasoa, voit helposti rakentaa sen märkätilalevystä.Tässä käytetään 100 mm paksua wedi-levyä, johon rakennetaan allas 40 cm:n päähän levyn toisesta päästä.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot