Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Tyylikäs naulakko

Jos tähteeksi on jäänyt vaikka tämänkaltainen puulevyn pala, voit tehdä siitä tuota pikaa pienen naulakon. Jos naulakkoa on tarkoitus käyttää kylpyhuoneessa, se on tietenkin tehtävä puusta, joka sietää kosteutta. Tässä käytetään nyatoh-nimistä puuta.

Naulakosta tehdään 4 cm korkea ja pituudeksi valitaan puulevyn sauvan pituus. Mitat otetaan kolmelle tapille. Yksi tulee keskelle ja yhdet kummallekin sivulle 7 cm:n päähän reunasta.

Jotta tapit tulevat varmasti samalle korkeudelle, otetaan ensin mitta puulevyn reunasta. Naulakkoon laitetaan 10 mm:n puutappia ja siksi reiät tehdään 10 mm:n tappiterällä.

Jotta vaatteet tai käsipyyhkeet eivät tipahtaisi lattialle, tapit asetetaan hiukan yläviistoon. Kaikki kolme tappia saadaan samaan asentoon, kun apuna käytetään sekä tavallista suorakulmaa että säätökulmainta.

Asettamalla säätökulmaimen kulmaviivaimen viereen puuseppä määrittelee tappien viistouden. Kun ohjaa poraa säätökulmaimen mukaisesti, reikä syntyy oikeassa kulmassa.Muut reät porataan samalla tavalla.

Reiät porataan 1 cm:n syvyisiksi.Kun reiät ovat valmiina, tarkistetaan reikien sopivuus panemalla puutappi joka reikään. Nyt naulakon pohja sahataan irti puulevystä, ja siihen tarvitaan pistosahaa ja ohjainlevyä.

Ohjainlevy asetetaan täsmälleen sen sauvan kohdalle, josta on tarkoitus sahata, ja sitten sahataan varovasti sauvan reunaa pitkin, ja 3 mm:n ura poistaa sen osan, jota ei tulla käyttämään.

Ohjainlevyn tulee aina olla sen puuaineksen päällä, jota aiotaan käyttää. Toista reunaa sahattaessa näin ei kuitenkaan voi menetellä. Siihen sahauskohta on merkittävä, jotta ei sahattaisi sauvan kohdalta.

Tämän merkin on siis oltava 3 mm sen osan puolella, joka ei tule naulakkoon. Nyt sahataan varovasti sauvan reunaa pitkin. Sitten sahataan enää poikittainen pätkä. Lopuksi sahanpuru kannattaa hioa pois hiekkapaperilla nro 120.

Tapit pannaan paikalleen, ja naulakko on valmis. Voit vielä sivellä naulakkoon hiukan puuöljyä, niin se saa mukavaa lisäkiiltoa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  KYLPYHUONEET: 4 Siisti seinä pesualtaalle ja WC-istuimelle

  15/09 VIDEO: Kuinka rakennetaan seinä, jossa on kiinteä vesisäiliö, WC-istuin ja senään kiinnitetty käsienpesuallas? Seuraavassa ammattilainen vastaa näihin kysymyksiin. Hän näyttää tässä, miten voi valmistaa ja rakentaa seinän vain ...

 • 5 Kulmahylly kylpyhuoneeseen

  5 Kulmahylly kylpyhuoneeseen

  15/09 VIDEO: Kylpyhuoneeseen saa helposti lisää hyllyjä niin, että kaakeliin tai muuhun seinäpintaan ei jouduta tekemään reikiä. Työhön tarvitaan 6 mm:n paksuista mdf-levyä. Merkitse ensin kohta, joka keskipisteenä levyyn piirretään ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:3 Pöydänjalat märkätilaveystä

  13/09 VIDEO: Märkätilalevy on helposti käsiteltävä ja turvallinen materiaali kylpyhuoneen pöydänjaloiksi. Korkeudeksi halutaan 90 cm, ja mitta merkitään levyyn. Siitä vähennetään päälle asetettavan pöytälevyn paksuus, joten jalkojen ...

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  KYLPYHUONEKALUSTEET:5 Rakenna pesupöytä

  13/09 VIDEO: Jos tarvitset erikoismittaista, altaalla varustettua pöytätasoa, voit helposti rakentaa sen märkätilalevystä.Tässä käytetään 100 mm paksua wedi-levyä, johon rakennetaan allas 40 cm:n päähän levyn toisesta päästä.

 • KYLPYHUONEKALUSTEET:4 Kovapuinen kehys peiliin

  KYLPYHUONEKALUSTEET:4 Kovapuinen kehys peiliin

  13/09 VIDEO: Peiliä ei aina tarvitse kiinnittää kylpyhuoneen kaakeliin. Tässä puuseppä näyttää, kuinka peili, hammasmukitelineet ja saippuateline kiinnitetään puulevyyn, joka sitten ripustetaan kylpyhuoneeseen. Silloin ei ...

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

komposiittilauta

Pitäisi kunnostaa vanhaa terassia ...

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot