Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Lattian laatoittaminen

Vaikka lattian vedeneristys näyttää ehkä hieman epätasaiselta, lattia tasoittuu, kun laatat asetetaan kiinnityslaastiin.


Aluksi huoneeseen tehdään merkinnät, mitä varten oviaukkoon asetetaan vesivaaka, ja toinen vesivaaka asetetaan sen päälle. Suorakulmalla tarkistetaan, että kulma on aivan suora. Sen jälkeen vesivaakaa pitkin merkitään keskiviiva.Vielä yksi vesivaaka asetetaan poikittain, niin että saadaan viiva, joka tulee kohtisuoraan toiseen viivaan nähden. Koko lattia merkitään tällä tavalla, niin että saadaan useita apuviivoja, joiden avulla laatat voi asetella. Sitten lattialle asetellaan rivi laattoja, joista näkee, miten ne asettuvat lattialle.

Näin voidaan selvittää, miten ne tulevat siisteimmin.Aloita perimmäisestä nurkasta kohti ovea niin ettet kaakeloi itseäsi nurkkaan.Aivan kuten seinäkaakeleita kiinnitettäessä kiinnityslaastia levitetään pienelle alueelle, joka vastaa kahta laattaa. Seinää lähimmäksi tulevia laattoja pitää leikata, joten kaikki laatat leikataan yhdellä kertaa ja kootaan yhteen nurkkalaatan kanssa.

Tässä käytettävät laatat ovat kooltaan 30 kertaa 30 senttimetriä, joten työ etenee nopeasti. Isoja laattoja käytettäessä lattian on oltava täysin suora, tai muuten laatat tulevat vinoon.Kun ensimmäiset kolme riviä on asetettu, laatat ja saumat puhdistetaan kiinnityslaastista, ennen kuin se ehtii kuivua. Rivit suoristetaan pitkän vesivaa’an avulla, niin että saumat tulevat täysin suoraan.

Suihkunurkan ympärille tehdään kapea raita, joka elävöittää pintaa ja varmistaa lisäksi, että laatat jakautuvat tasaisesti. Jos työskentelet järjestelmällisesti alue kerrallaan, tällaisen laattalattian rakentaminen sujuu reilussa työpäivässä.Kun lattia on puhdistettu, sen pitää odottaa yön yli, ennen kuin sen voi saumata.Näihin mustiin laattoihin käytetään hyvin tummaa saumauslaastia, joten seinän vaaleiden saumojen suojaamiseksi reunoille kiinnitetään teippiä koko matkalle.

Tässä käytetään tavallista hiilenharmaata saumalaastia, joka näyttää siistiltä valmiissa lattiassa. Saumaaminen aloitetaan nurkasta, ja saumauslaasti painellaan lujasti saumoihin. Tumma saumauslaasti ei ehkä erotu kovin hyvin mustista laatoista, ja siksi ammattilainen suosittelee pesemään laatat tarpeeksi usein. Tällainen noin kuuden neliömetrin lattia kannattaa jakaa neljään alueeseen, jotka ensin saumataan ja sitten pestään, minkä jälkeen jatketaan seuraavalle alueelle.

Lattia on nyt saumattu, ja kun sen reunat on saumattu silikonikitillä, ja hyväksytty LVI-asentaja on asentanut WC-istuimen ja hanat, kylpyhuone on valmis. Koko remonttiin purkamisesta ensimmäiseen suihkuun kului vajaa kuukausi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • OPAS: Tee täydellinen laattalattia

  OPAS: Tee täydellinen laattalattia

  14/09 Vältä tavalliset virheet ja väärään suuntaan kallistuvat lattiat. Kylpyhuoneen laatoitus sujuu, kun hankit oikeat välineet ja valmistelet työt huolellisesti.

  Vaikeus 2/4
 • Kaakelien maalaaminen

  Kaakelien maalaaminen

  16/08 VIDEO: Kylpyhuoneen vanhat kaakelit voi maalata, mutta siihen ei voi käyttää mitä tahansa maalia.

 • Laattojen puhdistus

  Laattojen puhdistus

  16/08 VIDEO: Kylpyhuoneen vanhat lattialaatat näyttävät nuhjuisilta saippuanjäänteiden ja kalkin takia. Ne voi kuitenkin siistiä.

 • Kaakelin vaihtaminen

  Kaakelin vaihtaminen

  16/08 VIDEO: Jos yksittäinen kaakeli on vahingoittunut, se on helppo vaihtaa. Ammattilainen näyttää miten se tehdään.

 • Seinien kaakelointi

  Seinien kaakelointi

  16/08 VIDEO: Kun kosteussuojaus on kuivunut, seinät voi kaakeloida.

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot