Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Kulmahiomakoneen katkaisu- ja hiomalaikat

Kulmahiomakone on mestari leikkaamaan ja hiomaan sekä terästä että kiveä. Hiomiseen ja katkaisemiseen tarvitaan vain muutama laatulaikka. Kulmahiomakone on todella monipuolinen työkalu, jolla voi lisäksi porata, jyrsiä, puhdistaa ja kiillottaa. Lue tästä jutusta lisää kulmahiomakoneen monista käyttömahdollisuuksista.

Kulmahiomakone

KARKEASTA TODELLA SILEÄÄN: 6 LAIKKAA HIOMISEEN
Timanttikuppilaikka TIMANTTIKUPPILAIKKA
Timanttikuppilaikalla voi hioa ja tasoittaa kovia pintoja kuten betonia sekä vanhaa rappausta ja laastia. Laikka tarttuu hanakasti kiinni, joten ole varovainen. Laikkojen karkeus vaihtelee.
Karbidikuppilaikka KARBIDIKUPPILAIKKA
Käytetään betonin ja muiden kovien kivilaatujen hiomiseen. Ei yhtä tehokas kuin timanttikuppilaikka, mutta halvempi ja sopii kevyisiin töihin. Yleiset karkeudet vaihtelevat 14:sta 36:een.
Lamellihiomalaikka LAMELLIHIOMALAIKKA
Lamellihiomalaikassa on kymmeniä limittäisiä hiomapapereita. Sopii täydellisesti hitsaussaumojen siistimiseen ja tasoittamiseen. Myös ruostumattomalle teräkselle ja metallille. Yleiset karkeudet 40–120.
Kartioharja/teräsharja KARTIOHARJA/TERÄSHARJA
Kartioharja sopii esimerkiksi ruostuneen grilliritilän puhdistamiseen. Teräsharja sopii rautaesineiden puhdistamiseen, kupari ruostumattomalle teräkselle ja raudattomille metalleille.
Hiomapaperit HIOMAPAPERIT
Kulmahiomakone on voimakas työkalu. Kumialustaan kiinnitetty hiomapaperi hioo nopeasti puuta sekä poistaa tehokkaasti vanhan maalin ja kovettuneet liimajäämät.
Kiillotuslaikka KIILLOTUSLAIKKA
Kulmahiomakonetta voi käyttää myös auton ja veneen kiillottamiseen. Lampaanvillalaikka kiinnitetään samanlaiseen kumialustaan kuin hiomapaperit.


LUE LISÄÄ: Testi - Kulmahiomakoneet

HUIPPULAATUA: 4 LAIKKAA KATKAISEMISEEN
Metallilkatkaisulaikka METALLIKATKAISULAIKKA
Millinpaksuinen laikka sopii hienosti ruostumattoman teräksen katkaisemiseen. Leikkaa nopeasti ohuutensa ansiosta. Erityisen hyvä akkurälläkälle. Laatulaikka maksaa hieman yli 10 euroa.
Pehmeän kiven timanttilaikka PEHMEÄN KIVEN TIMATTILAIKKA
Esimerkiksi tiilten, laattojen ja marmorin leikkaamiseen sopii timanttikatkaisulaikka, jossa on tasainen reuna. Laatulaikka kestää pitkään, ja sen voi teroittaa sekä puhdistaa kovaa kiveä leikkaamalla.
Kovan kiven timanttilaikka KOVAN KIVEN TIMANTTILAIKKA
Kovan kiven kuten betonin, pihalaattojen ja klinkkereiden leikkaamiseen tarvitaan timanttilaikka, jossa on hammastettu reuna. Raot viilentävät laikkaa leikkaamisen aikana, jotta se ei pala pilalle.
Leveä timanttilaikka LEVEÄ TIMANTTILAIKKA
Timanttilaikan leveä versio on tarkoitettu ennen kaikkea tiiliseinän laastisaumojen poistamiseen. Sillä voi tehdä myös sähköjohtojen ja vesiputkien roiloja tiiliseinään.


Koneen vaatimukset

Katkaisu- ja hiomalaikkojen käyttö ei vaadi erityisen kovaa tehoa, vaan useimmat koneet pyörittävät laikkoja sopivalla nopeudella. Koneelta vaaditaan kuitenkin sitä enemmän ominaisuuksia, mitä useampiin töihin sitä käytetään. Katso, mitä koneen valinnassa pitää ottaa huomioon.

 • Puhdistaminen ja kiillotus: Harjojen ja hiomalaikkojen käyttämiseen tarvitaan yli 1 000-wattinen kone. Kiillottamisessa vauhdin pitää laskea alle 4000 kierrokseen minuutissa.
 • Betonin höylääminen: Betonin höyläämiseen tarvitaan timanttikuppiterä sekä iso, 180–230 millin laikoille tarkoitettu kone, jonka tehot nousevat 2000 wattiin. Nopeudensäädöstä on hyötyä.
 • Reikien poraaminen: Nopeudensäädöstä on hyötyä, jotta vauhtia voi säätää terän halkaisijan mukaan. Yli 50-millinen terä vaatii yli 1000-wattisen koneen.
 • Tiiliseinän jyrsiminen: Nopeudensäätöä ei tarvita. Hiiliharjattomasta tai muuten suojatusta moottorista on hyötyä, sillä työstä syntyy paljon pölyä.
ERIKOISTARVIKKEET: KULMAHIOMAKONE JYRSIMENÄ JA PORAKONEENA
Saumajyrsin SAUMAJYRSIN
Saumajyrsinsarja muuttaa kulmahiomakoneen tehokkaaksi saumanpoistokoneeksi. Sarja koostuu istukasta, sovittimesta ja jyrsimestä, joka sopii erilevyisille saumoille.
Kuppiterä KUPPITERÄ
Kuppiterä muuttaa kulmahiomakoneen voimakkaaksi porakoneeksi, joka tekee reikiä niin laattoihin, klinkkereihin kuin tiiliinkin. Eri kokoja. Myydään usein sarjoina.


Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Kulmahiomakoneen käyttö

  Kulmahiomakoneen käyttö

  08/06 Kulmahiomakoneesta on moneksi. Ole kuitenkin varovainen, sillä rälläkässä on uskomattoman paljon voimaa!

 • Eri hintaluokkien kulmahiomakoneet

  Eri hintaluokkien kulmahiomakoneet

  22/03 Kulmahiomakone voi maksaa mitä tahansa 50 euron ja 400 euron väliltä. Millainen malli kannattaa ostaa? Katso, mitä ominaisuuksia rälläkässä pitää olla!

 • TESTI: 8 vahvaa akkurälläkkää

  TESTI: 8 vahvaa akkurälläkkää

  12/01 Kulmahiomakone on korvaamaton apu laatoittamisessa ja putkien lyhentämisessä. Testasimme 8 mallia. Katso ylivoimainen voittaja!

 • Miten hion betonin taas sileäksi?

  Miten hion betonin taas sileäksi?

  29/08 Mitä työkalua kannattaa käyttää betonipinnan hiomiseen?

 • Tehokas ja varma kulmahiomakone

  Tehokas ja varma kulmahiomakone

  17/03 Testasimme Stanleyn akkutoimisen kulmahiomakoneen, johon sopivat 125 mm:n laikat. Laite on tehty kahden käden käyttöä varten, joten siitä saa hyvän otteen.

Lue lisää

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

tee se itse lehtiä

Olisi laatikollinen Tee Se Itse lehtiä. ...

Kesämökin lisäeristys

Vanha kesämökkini on rakennettu tolppien ...

Kylpyhuoneremontin rahoitus

Keskustelu tuntuu olevan melkoisen hiljaista, ...

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot