Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


4-vaiheinen kevytbetonin työstöopas

Kevytbetoni on mainio rakennusmateriaali – sillä rakennat helposti ja nopeasti, ja se on helppo räätälöidä ja sovittaa kunkin kohteen mukaan. Näytämme, kuinka työstät monipuolisia kevytbetonilevyjä.


Mainio kevytbetoni on nopea ja helppo rakennusmateriaali.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyse on kuitenkin samasta monipuolisesta rakennusmateriaalista: kevytbetoniharkoista tai -levyistä. Materiaali on mainiota, sillä se ei paina kovinkaan paljon ja sitä on helppo sahata. Siitä voi työstää tarkalleen tietyn kokoisia kappaleita – kuin erikokoisia legopalikoita.

Myös käyttömahdollisuuksia on lukuisia. Kevytbetonista voi rakentaa seiniä ja suihkutilakalusteita, kellareita ja tilanjakajia. Työ etenee nopeasti, sillä kappaleet vain pinotaan päällekkäin ja niiden väliin levitetään laasti. Tämän vuoksi kevytbetoni sopii erityisen hyvin kodin remontteihin ja nikkarointihankkeisiin.

Kevyttbetoni sopii kosteisiin tiloihin

Kevytbetoni valmistetaan sementistä, hiekasta, vedestä ja kalkista. Se ei lahoa eikä homehdu, ja tämän vuoksi materiaali sopii kosteisiin tiloihin, kuten suihku- ja kylpyhuoneisiin. Kevytbetoni myös hengittää ja päästää kosteuden lävitseen, joten levyt eivät kärsi kosteusongelmista.

Näin työstät kevytbetonilevyjä

Näiden neljän helpon neuvon avulla rakennat kevytbetonista mitä vain:


1. Sahaus

Levyt on helppo sahata juuri halutun mittaisiksi. Sahaus sujuu helpoiten tähän tarkoitetulla harvaan hammastetulla terällä eli kevytbetonisahalla. Voit käyttää myös käsisahaa, mutta sen hampaat kuluvat hyvin nopeasti.

2.Laasti

Kevytbetonilevyt liimataan yhteen erikoislaastilla. Sitä levitetään vain ohuehko kerros, jotta levyt asettuvat mahdollisimman tiiviisti toisiinsa. Laasti levitetään tasaisesti hammaslastalla tai erikoisliimakauhalla, jonka leveys vastaa levypinnan leveyttä. Laastia saa valmiina jauheena. Siihen lisätään vesi, ja seos sekoitetaan hyvin porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä.

3. Saumat

Jotta levyjen saumoista tulisi mahdollisimman lujat, niihin lyödään saumalevyt. Ne isketään vasaralla keskelle levysaumaa.

4. Kiinnitys

Isommissa rakenteissa levyt on kiinnitettävä tukevasti seinään, esimerkiksi kulmaheloilla. Helat kiinnitetään nauloilla. Jos rakennat esim. lisärakennusta, jossa on kevytbetoniset sisäseinät, voit hyödyntää nk. tiili- tai harkkositeitä. Ne ovat pitkiä rautatankoja, jotka kiinnitetään seinään ja jyrsitään kevytbetonilevyyn.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Suojaa tapetti rasvalta ja lialta

  Suojaa tapetti rasvalta ja lialta

  11/11 Keittiön seinät on tapetoitu, ja tapetti olisi mukava säilyttää. Voiko tapetin suojata, jotta se olisi helpompi puhdistaa vahingoittamatta?

 • Hidastaako puukuitueriste paloa?

  Hidastaako puukuitueriste paloa?

  11/11 Puu on mainio lämmitysmateriaali, mutta soveltuuko se myös paloturvallisen eristeen materiaaliksi? Testasimme 3 eristetyyppiä kaasupolttimella.

 • Paras eristemateriaali?

  Paras eristemateriaali?

  10/11 Eristemateriaaleja on paljon, ja jokaisella niistä on vahvuutensa ja heikkoutensa. Esittelemme viisi yleisimmin käytettyä materiaalityyppiä.

 • Millä aineella saumaan puutason?

  Millä aineella saumaan puutason?

  09/11 Laatoitin keittiön välitilan, ja nyt olisi saumauksen vuoro. Työtason pintaan ei kuulemma saa vetää saumalaastia. Pitääkö se paikkansa?

 • Millaista maalia pitäisi käyttää?

  Millaista maalia pitäisi käyttää?

  27/10 Uuden asuntoni paneelit kaipaavat maalipintaa. Mistä tiedän, onko ne maalattu vesi- vai öljypohjaisella maalilla? Ja millaisella maalilla ne pitäisi maalata?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot