Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Suojaa kallis keittiöntasosi

Puu, graniitti ja betoni ovat herkkiä keittiötason materiaaleja. Keittiöntaso muuttuu nopeasti rumaksi ja ajan mittaan ikävän näköiseksi. Katso täältä, miten suojaat keittöntasosi ja pidät sen siistinä.

Bordplade med olie
Puinen keittiöntaso on öljyttävä säännöllisesti.

Naarmuja, tahroja ja lovia. Ne ovat hinta, jonka luonnonmateriaalista valmistetusta keittiöntasosta joutuu maksamaan. Vaurioilta ei voi välttyä, mutta voit silti tehdä paljon keittiöntasosi suojaamiseksi. Keittiöntaso on myös puhdistettava ja käsiteltävä uudelleen säännöllisesti.

Puinen keittiöntaso

Suojaus: Keittiötasoöljy on paras vaihtoehto, kun haluat suojata puisen keittiöntason mahdollisimman tehokkaasti vedeltä sekä ruoka- ja juomaroiskeilta.
Uusi keittiöntaso on hiottava kevyesti, kuivattava ja öljyttävä, mieluiten useaan kertaan. Puun on kyllästyttävä, ja muista öljytä myös alapuoli, jotta keittiöntaso ei mene kieroksi.

Kun vahinko on tapahtunut: Kulunut, tahriintunut ja veden turmelema puinen keittiöntaso on hiottava kunnolla epäkesko- tai nauhahiomakoneella. Öljyä taso tämän jälkeen samalla tavalla kuin sen ollessa uusi. Muista toistaa käsittely 1–2 kertaa vuodessa.

Kivinen tai betoninen keittiöntaso

Suojaus: Uusi keittiöntaso on käsiteltävä kiviöljyllä (luonnonkivi) tai mehiläisvahalla (luonnonkivi ja betoni). Kyllästetty keittiöntaso hylkii paremmin rasvaa ja likaa.

Kun vahinko on tapahtunut: Voit ostaa kivisille ja betonisille keittiöntasoille tarkoitettua hoitoainetta ja tahranpoistoainetta. Mitä useammin muistat poistaa tahrat ja käsitellä levyn uudelleen öljyllä tai vahalla, sitä puhtaampana keittiöntaso pysyy.

Teräksinen keittiöntaso

Suojaus: Erikoistuotteet, joiden nimessä on usein ”metalpolish” tai vastaava termi, voivat muodostaa kalvon, joka ehkäisee rasvaisia sormenjälkiä ja muita tahroja. Paljon muuta et juuri voikaan tehdä teräksisen keittiöntason suojaamiseksi.

Kun vahinko on tapahtunut: Jos keittiöntaso on hyvin epäsiisti ja naarmuinen, voit puhdistaa sen puhdistusaineella ja hioa sen jälkeen epäkeskohiomakoneella märkähiomalaikalla, jonka raekoko on 600. Epäkeskohiomakoneen kiillotuslaikalla saat tasosta jälleen kiiltävän. Syviä lovia on vaikeampi korjata, mutta voit kokeilla tiputtaa loveen juotoskolvilla sulatettua juotostinaa.

Kallis keittiötaso ei ole hintansa väärti

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • Työtasojen yhdistäminen kulmaan   

  Työtasojen yhdistäminen kulmaan   

  28/07 VIDEO: Kun kaksi tasoa yhdistetään suorassa kulmassa toisiinsa nähden, on tärkeää, että ne sahattu täsmälleen oikein.

 • Sahaa aukko tiskialtaalle

  Sahaa aukko tiskialtaalle

  28/07 VIDEO: Tähän keittiöön tulee kaksi pöytälevyä kulmittain. Toinen on nyt valmiina, ja se voidaan asettaa paikalleen mutta sitä ei vielä kiinnitetä.

 • Voiko keittiön puutason laatoittaa?

  Voiko keittiön puutason laatoittaa?

  22/01 Haluaisin laatoittaa puisen keittiön työtason, jotta se olisi nykyistä helpompi pitää puhtaana. Voiko puutason laatoittaa noin vain?

 • Kalliit tasot eivät läpäisseet testiä

  Kalliit tasot eivät läpäisseet testiä

  05/01 Testasimme 11 keittiön työtasoa, ja tulos on selvä: monet kalliitkin tasot ovat TÄYSIN SOPIMATTOMIA tarkoitukseensa. Katso perustelut täältä.

 • Voiko työtason ilmeen uusia?

  Voiko työtason ilmeen uusia?

  30/11 Keittiön työtaso on sävyltään liian tumma. Olisiko sitä mahdollista hiukan vaalentaa?

Saat ilmaisen uutiskirjeen

Älypistorasia

Älypistorasia

2,90 eurolla saat pääsyn yli 2000 Tee Itse -lehden artikkeliin.

Gør Det Selv Forum

Uusi keskustelu

Keittiön palaparketin pullistuma ja irtoaminen, mitä tehdä?

Keittiössä kissojen ruokailupaikan kohdalla on ...

Lämminvesivaraajan vaihto

-Olisi tarkoitus vaihtaa boileri jo ...

Alimman hirren vaihto

Kesämökillä varastorakennuksen alin hirsi on ...

Kylpyhuoneen rappaus

Artikkelissa. ...

Luetuin keskustelu

Juoksutarha koirille

Ostin 2 rullaa 1.80mx30m koiratarhaverkkoa. ...

Terassille nousi hieno paviljonki

Alun pitäen tarkoituksena oli tehdä vain ...

Automekaanikko ● Vinkki: Tuulilasinpyyhkijät kuntoon

Auton kumiset tuulilasinpyyhkimet kärsivät ...

36 sohvapöydästä syntyi unelmien kasvihuone

Ilmo Syrjänen löysi huonekaluliikkeestä ...

Tee Itse | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Käyttöehdot | Yhteystiedot